LEDy C5W, W5W
Moderatorzy: QQxQ, G0 Karcio, VIP
LEDy C5W, W5W
Chcę sobie zmienić postojówki na LEDowe W5W tylko jest parę rodzajów i za bardzo nie wiem, które mam zamówić.
Jednopunktowe, wsuwane? Czy coś takiego załatwi sprawę? Nie chcę za mocnych, nie zależy mi na jeździe na nich w dzień.
http://allegro.pl/zarowki-postojowe-w5w ... 33814.html
To samo z podświetleniem tylnej rejestracji, chcę rurki C5W 36mm, tylko 3 diodowe, a nie 6, czy nawet 8 jak gdzieś widziałem, bo to już za dużo oświetla zderzak i nawet asfalt.
http://allegro.pl/zarowka-samochodowa-l ... 71292.html
Widziałem podobne tematy, ale nie zależy mi na światłach w dzień. Po prostu chce mieć ładne białe światełko nocą
Jednopunktowe, wsuwane? Czy coś takiego załatwi sprawę? Nie chcę za mocnych, nie zależy mi na jeździe na nich w dzień.
http://allegro.pl/zarowki-postojowe-w5w ... 33814.html
To samo z podświetleniem tylnej rejestracji, chcę rurki C5W 36mm, tylko 3 diodowe, a nie 6, czy nawet 8 jak gdzieś widziałem, bo to już za dużo oświetla zderzak i nawet asfalt.
http://allegro.pl/zarowka-samochodowa-l ... 71292.html
Widziałem podobne tematy, ale nie zależy mi na światłach w dzień. Po prostu chce mieć ładne białe światełko nocą
" Tylko krowa zdania nie zmienia. "
LEDy C5W, W5W
Jak bym na twoim miejscu kupił coś z droższych. Bo z tymi jest różnie bywa. Ogólnie z allegro i ledami mam kiepskie wspomnienia bo na x ledów kupionych na allegro prawie połowa miał defekty.
Teraz kupuje w elektrycznym i sprawdzam je przy kupnie bo potem jest beret z gwarancją. A często zdarzają się z wadami, przy canbus notorycznie są nie dolutowane nóżki w diodach SMD.
Jak już brać to właśnie takie SMD i w Barwie 4300K
Teraz kupuje w elektrycznym i sprawdzam je przy kupnie bo potem jest beret z gwarancją. A często zdarzają się z wadami, przy canbus notorycznie są nie dolutowane nóżki w diodach SMD.
Jak już brać to właśnie takie SMD i w Barwie 4300K
LEDy C5W, W5W
masz jeszcze kolegę tomnik na forum, który się takimi sprawami zajmuje, może akurat takie też ma:)
LEDy C5W, W5W
Czytałem tego posta: viewtopic.php?f=32&t=437315
Ale z tego co widzę to wali po oczach, ja chce coś o wiele słabszego. Ma się jarzyć, a nie oświetlać ulice
Wyglądać ma mniej więcej tak jak poniżej, byle by dało zimnym biały kolor:
tablica:
postojówki:
Zresztą uważam, że lekka przesada wydawać 12 zł za 1 LEDe.. za 4,5 zł dostanę w sklepie z częściami parkę
Z tym allegro to możliwe także lepiej kupię w sklepie. No właśnie patrzę, że wolę chyba 6000k a CAN nie potrzebuję.
Może ktoś jeszcze podpowie jaki dokładnie rodzaj diodek mam tam wepchać
[edit]:
Kupiłem postojówki w5w zestaw za 4,5 zł . Święcą identycznie jak w tym bmw na zdjęciu Szkoda tylko, że jest taka różnica między żółtym dziennym światłem a postojówkami, ale może jakoś przywyknę. Te OSRAM NIGHT BREAKERy to jak patrzyłem żywotność a cenę to załamka
Teraz czekam jeszcze tylko aż przyjdą rurki i będzie gites, autko nabierze kolorów
Ale z tego co widzę to wali po oczach, ja chce coś o wiele słabszego. Ma się jarzyć, a nie oświetlać ulice
Wyglądać ma mniej więcej tak jak poniżej, byle by dało zimnym biały kolor:
tablica:
postojówki:
Zresztą uważam, że lekka przesada wydawać 12 zł za 1 LEDe.. za 4,5 zł dostanę w sklepie z częściami parkę
Z tym allegro to możliwe także lepiej kupię w sklepie. No właśnie patrzę, że wolę chyba 6000k a CAN nie potrzebuję.
Może ktoś jeszcze podpowie jaki dokładnie rodzaj diodek mam tam wepchać
[edit]:
Kupiłem postojówki w5w zestaw za 4,5 zł . Święcą identycznie jak w tym bmw na zdjęciu Szkoda tylko, że jest taka różnica między żółtym dziennym światłem a postojówkami, ale może jakoś przywyknę. Te OSRAM NIGHT BREAKERy to jak patrzyłem żywotność a cenę to załamka
Teraz czekam jeszcze tylko aż przyjdą rurki i będzie gites, autko nabierze kolorów
LEDy C5W, W5W
Sorry,że się wcinam ale kupiłem u kolegi TOMNIK i powiem jedno cena =jakość.Kupowałem w sklepie ,na allegro i poświeciły chwilę i finał.Typowa tandeta.Reklamacje ok ale wysyłka ,czas oczekiwania itp.Kupiłem od kolegi i mega zadowolenie.Fakt,że widzę już kupiłeś ale jak będziesz chciał ledy do środka i wal do niego
LEDy C5W, W5W
Kupiłem dodatkowo jeszcze H7 ala xenon, świecą na biało i jest pięknie nocą. Postojówki badziewie jeśli chodzi o wykonanie, ale świecą ślicznie. Jak za 4,5 zł za zestaw jest git Jedynie żałuję, że nie wziąłem zimnych rurek na tył w rejestracje, widziałem takiego golfika na żywca i robi wrażenie białe są zbyt zwyczajne, następne będą 6000k !
Re: LEDy C5W, W5W
Możesz wrzucić fotkę tych H7 jak świecą w nocy? Jak wygląda sprawa oślepiania innych kierowców? Nie mrugają Ci? Czy są one legalizowane czy można mieć kłopoty z organami ścigania na trasie? Proszę o odpowiedzi.g0rky pisze:Kupiłem dodatkowo jeszcze H7 ala xenon, świecą na biało i jest pięknie nocą. Postojówki badziewie jeśli chodzi o wykonanie, ale świecą ślicznie. Jak za 4,5 zł za zestaw jest git Jedynie żałuję, że nie wziąłem zimnych rurek na tył w rejestracje, widziałem takiego golfika na żywca i robi wrażenie białe są zbyt zwyczajne, następne będą 6000k !
LEDy C5W, W5W
Miałem H7 HID 6000k później 4300k(bo chyba o HID ci chodziło),na normalnych lampach oślepiasz z przeciwka(mrugali mi co chwila). Policja do mnie się nie doczepiła bo tak jeździłem 2 dni na próbę. Tak,że do normalnych lamp nie polecam.Na forum o tym piszą.Możesz wrzucić fotkę tych H7 jak świecą w nocy? Jak wygląda sprawa oślepiania innych kierowców? Nie mrugają Ci? Czy są one legalizowane czy można mieć kłopoty z organami ścigania na trasie? Proszę o odpowiedzi.
Ostatnio zmieniony ndz lis 03, 2013 18:45 przez Adik 4, łącznie zmieniany 1 raz.
LEDy C5W, W5W
Mają homologację, to są zwykłe H7 tylko mieszanka gazów w środku powoduje zmianę koloru itd. Jak ustawisz odpowiedni poziom lamp to nie będą razić, świecą tak samo tylko na biało jak xenony Fotkę próbowałem zrobić, ale nie oddaje to jakości bo mam tylko telefon. Wygląda to jednak tak jak tutaj:
<- fotka z neta
<- fotka z neta
LEDy C5W, W5W
g0rky pisze:Mają homologację, to są zwykłe H7 tylko mieszanka gazów w środku powoduje zmianę koloru itd
I jeszcze napiszesz że bańka nie jest malowana na niebiesko ?
Dziwić się późnej skąd się biorą stereotypy że golfami jeżdżą tylko wieśniaki.g0rky pisze: białe są zbyt zwyczajne, następne będą 6000k !
Re: LEDy C5W, W5W
Shmatan pisze:g0rky pisze:Mają homologację, to są zwykłe H7 tylko mieszanka gazów w środku powoduje zmianę koloru itd
I jeszcze napiszesz że bańka nie jest malowana na niebiesko ?
Dziwić się późnej skąd się biorą stereotypy że golfami jeżdżą tylko wieśniaki.g0rky pisze: białe są zbyt zwyczajne, następne będą 6000k !
Kwestia gustu, nie musisz obrażać
Zresztą 6000k to jeszcze nie niebieski
LEDy C5W, W5W
g0rky, Jedyny prawidłowy kolor to 4300 - 4800k. Reszta to zuo. Zresztą po co iść na kompromisy - chcesz xenon kup reflektory pod niego, w innych wypadkach lepiej kupić dobrą żarówkę philipsa, osrama, bosch i cieszyć się dobrą widocznością, a nie robić drutów.
4motion