światła LED do jazdy dziennej MK4, jakie? gdzie?
Moderatorzy: QQxQ, G0 Karcio, VIP
Witam, planuje zalozyc sobie w swoim wozidle swiatelka led do jazdy dziennej aby wlaczaly sie same po krótkiej chwili od uruchomienia silnika. Jakie najlepiej sie sprawdza w tym aucie? Jakie z wlasnego doświadczenia polecacie i nie polecacie.
Osobiście polecam Ci Philipsy DRL4 mają już ze sobą komputerek odpowiadający za automatyczne włączanie, a po zapaleniu świateł pozycyjnych lub mijania same się wyłączają i odwrotnie. Zajrzyj do mnie mam takie zamontowane i złego słowa o nich nie mogę powiedzieć. Odradzam CI tanich podróbek a szczególnie bez homologacji bo możesz mieć problemy przy spotkaniu z niebieskimi.
GOLF IV 1.9TDI AHF Highline
Audi 80 B4 1.9TDI 1Z
Passat B5 FL 2.5TDI BDH
Audi 80 B4 1.9TDI 1Z
Passat B5 FL 2.5TDI BDH
Też polecam Philipsy. Ja mam 5-ledowe. Świecą od kilku miesięcy beż żadnych problemów. Włączają się automatycznie po włączeniu silnika. viewtopic.php?f=140&t=469183&start=56#p5774362" onclick="window.open(this.href);return false;
VW Bora 2002r. w dziale "nasze auta"
1.9 TDI ALH
1.9 TDI ALH
Philips, MyCarr / Sij / Atu
Mam Philipsy 5 led od 3 lat, bez problemu.
Mam Philipsy 5 led od 3 lat, bez problemu.
A powiedzcie mi jeszcze jedno, te philipsy chyba wygrają w moich oczach, i mam pytanko czy ten kabel od sterownika do kabla świateł lutowaliście? czy jakoś inaczej tylko przymontowaliście? Oraz czy te światła włączają się od razu po uruchomieniu silnika czy jest lekkie opóźnienie?
Re: światła LED do jazdy dziennej MK4, jakie? gdzie?
W zestawie z philipsami jest szybkozłączka do kabli taka czerwona bierzesz kabel od sterownika i od świateł i ściskasz tą złączką i gotowe.daromax pisze:i mam pytanko czy ten kabel od sterownika do kabla świateł lutowaliście? czy jakoś inaczej tylko przymontowaliście?
Od razu.daromax pisze:Oraz czy te światła włączają się od razu po uruchomieniu silnika czy jest lekkie opóźnienie?
GOLF IV 1.9TDI AHF Highline
Audi 80 B4 1.9TDI 1Z
Passat B5 FL 2.5TDI BDH
Audi 80 B4 1.9TDI 1Z
Passat B5 FL 2.5TDI BDH
Re: światła LED do jazdy dziennej MK4, jakie? gdzie?
Wszystko masz w linku, który podałem Ci wyżej: fotka złączki, film jak działa itp. Złączkę zaciskasz na kablu świateł postojowychdaromax pisze:A powiedzcie mi jeszcze jedno, te philipsy chyba wygrają w moich oczach, i mam pytanko czy ten kabel od sterownika do kabla świateł lutowaliście? czy jakoś inaczej tylko przymontowaliście? Oraz czy te światła włączają się od razu po uruchomieniu silnika czy jest lekkie opóźnienie?
VW Bora 2002r. w dziale "nasze auta"
1.9 TDI ALH
1.9 TDI ALH
Podepnę się, czy ktoś się orientuje jak zamontować dzienne, żeby się wyłączały po zaciągnięciu ręcznego?
4motion
Po kontrolkę ręcznego podpiać przewód sterujący z świateł dziennych (ten z automatu) poprzez diodę prostowniczą w układzie:
kontrolka ręcznego - dioda ustawiona tak ->| ---tu podłączyć przewód os sterowania dziennymi, kolejna dioda ustawiona tak |<- postojowe.
kontrolka ręcznego - dioda ustawiona tak ->| ---tu podłączyć przewód os sterowania dziennymi, kolejna dioda ustawiona tak |<- postojowe.
Nie ma prostrzego sposobu, tylko modzenie w zegarach? Może jakieś foto poglądowe, bo elektrykiem nie jestem.
4motion
Pany da rade pod maską trafić na plus po zapłonie?
Plus od postojówek, pewnie najłatwiej zaraz koło wtyczki?
Plus od postojówek, pewnie najłatwiej zaraz koło wtyczki?