Krzyże do lamp przednich a'la Black Hella
Moderatorzy: QQxQ, G0 Karcio, VIP
Witajcie moto maniacy
Mam do Was pytanie, otóż czy jest takie coś jak krzyże do lamp przednich do VW, zeby sobie lampy przyciemnić nie tracąc przy tym na jakości swiecenia? chodzi mi dokładnie o takie blaszki:
które wkłada się do lampy, żeby ją przyciemnić i żeby wygladała np. tak:
istnieje takie coś?
pozdrawiam
Mam do Was pytanie, otóż czy jest takie coś jak krzyże do lamp przednich do VW, zeby sobie lampy przyciemnić nie tracąc przy tym na jakości swiecenia? chodzi mi dokładnie o takie blaszki:
które wkłada się do lampy, żeby ją przyciemnić i żeby wygladała np. tak:
istnieje takie coś?
pozdrawiam
oki, to może inaczej. jestem producentem takich krzyży i mogę zaprojektować i wyprodukować krzyże do każdego samochodu. jeżeli jest ktoś chętny to proszę o info.
pozdrawiam
pozdrawiam
Pamiętaj też że takie krzyże przy montażu wymagają zrobienia otworów w lustrze
- czarekcw
- kierownik kibla
A to coś nie spowoduje gorszego oświetlenia drogi?
Mój MK4 AKL "BASIS" http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=89&t=413429" onclick="window.open(this.href);return false;
Re: Krzyże do lamp przednich a'la Black Hella
trochę już tego sprzedałem więc mnie tego nie musisz przypominać i nie nalezy się bać tych otworków, bo w zależności od rodzaju lampy są to otworki wielkosci 2mm, a jeżeli odblask jest metalowy, to mocowania krzyża są dłuższe i wtedy w odblasku robi się małe nacięcie cienką tarczą do cięcia 0.5mm, to później przykrywasz blaszką od krzyża, z drugiej strony zaginasz i uszczelniasz silikonem. setki jezeli nie tysiące osób tak zrobiło i wszyscy zadowoleni wracają po kolejne kompletyskaktus pisze:Pamiętaj też że takie krzyże przy montażu wymagają zrobienia otworów w lustrze
nie pogarsza światła, bo blaszki są grubości 0.5mm więc tak naprawdę zabierasz mniej wiecej jakies 0.05 powierzchni całego odblasku więc nawet jezeli jest jakas strata to niezauważalna golym okiem. w każdym swoim aucie mam jakiś patent z krzyżami i nigdy nie miałem problemu na przeglądzie. lampy po prostu swiecą normalnieczarekcw pisze:A to coś nie spowoduje gorszego oświetlenia drogi?
generalnie patent jest zapożyczony od firmy hella, która robiła takie lampy jak na zdjeciach poniżej (pierwsze od góry to lampy do bmw), tylko ze takie lampy oryginalne zazwyczaj kosztują majątek a takie krzyżyki to grosze no i zawsze mozna cos przy wozie pomajsterkować, a to jest jak dla mnie bezcenne
O otworach pisałem do autora tematu.
Do VW 2,3 itp można zakupić gotowe lampy z krzyżami, jak chocby do mk3 TYCe.
Do VW 2,3 itp można zakupić gotowe lampy z krzyżami, jak chocby do mk3 TYCe.
TYC to nie jest przypadkiem jakiś beznadziejny zamiennik? tu chodzi o to żeby mieć oryginalne lampy, bo są warte najwięcej i je przyciemnić