[mk4] Czyszczenie lamp tylnych Hella Black Magic Colours
Moderatorzy: QQxQ, G0 Karcio, VIP
Witam,
Mam taki problem, ze jedna lampa jest strasznie "zapuszczona" od srodka i chcialbym ja oczyscic, ale nie wiem jak ja rozlozyc... Czy wie ktos jak moznaby to zrobic i czy w ogle da sie ja rozlozyc?pzdr Luki
Mam taki problem, ze jedna lampa jest strasznie "zapuszczona" od srodka i chcialbym ja oczyscic, ale nie wiem jak ja rozlozyc... Czy wie ktos jak moznaby to zrobic i czy w ogle da sie ja rozlozyc?pzdr Luki
Ostatnio zmieniony ndz cze 28, 2009 08:52 przez lukas87, łącznie zmieniany 2 razy.
-
- Użytkownik
kompresor:D ew jak to tylko paprochy są to w kazdym komputerowym sprezone powietrze w sprayu jest dostępne ale to tylko do wydmuchnięcia. lepiej kompresorem jest dobre cisnienie
MÓJ MK IV
[url=http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=237356][img]http://images40.fotosik.pl/142/77aec5b382c23d71.jpg[/img][/url]
[url=http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=237356][img]http://images40.fotosik.pl/142/77aec5b382c23d71.jpg[/img][/url]
wiecie co, ta lampa ma zrobine takie malenkie dziurki, chyba zeby odchodzila z wewnatrz lampy wilgoc...hehe patent poprzedniego wlasciciela , juz raz probowalem ja umyc...ale niestety nie moge w zaden sposob dostac sie do tej szybki zewnetrznej od jej strony wewnetrznej na foto zanaczylem te dziurki...macie jeszcze jakies pomysly co z tym zrobic?
Ostatnio zmieniony ndz cze 28, 2009 14:51 przez lukas87, łącznie zmieniany 1 raz.
- kraja87
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
ten twój poprzednik był jakiś ehmm chory? Kto wierci dziury na środku lampy I przez te dziury wleciał ci do środka lampy pył. Ja bym spróbował potraktować to tą samą drogą czyli strzykawka z igłą i spróbować to wymyć. A potem chyba bezbarwny silikon w dziurki i po sprawie
Golf sprzedany, ale w planie powrót do VW :) Chwilowo Mondeo kombi w dieselku :)
-
- Użytkownik
mam podobny problem hm czym umyć coś takiego bo po myciu został mi bialy osad wyschnietej wody na czarnym plastiku od środka i plamy od środka czy destylowana woda pomoże ?
Najlepszym rozwiazaniem bylo by rozklejenie lampy wyczyszczenie a nastepnie dokladne szczelne złożenie
NIe myslales o tym w goracej wodze powinien klej puscic
Ja w swoim mk2 tak czyscilem zagotowalem wode odczekalem pare minut zeby tak miala z 90 stopni i lampy do wody i ptm juz moglem z nimi robic co chcialem
NIe myslales o tym w goracej wodze powinien klej puscic
Ja w swoim mk2 tak czyscilem zagotowalem wode odczekalem pare minut zeby tak miala z 90 stopni i lampy do wody i ptm juz moglem z nimi robic co chcialem
- Kris-THC
- Gadatliwa bestia
- Auto: Polo 9N Audi A3 8P Golf MK4
- Silnik: AHF
- Kontakt:
I jak uporał się ktoś z tym problemem? Mam niewielkie zacieki wewnatrz musiały pozostac po odparowaniu.
- macabra_
- Forumowy spamer :)
- Kontakt:
ostatnio na forum w temacie o jednym mk4 właścicielowi udało się rozkleić białe in-pro (to w sumie taka sama konstrukcja jak HBM'y). Myślę, że to najlepszy sposób na wyczyszczenie ale ryzyko połamania zawsze jest i trzeba bardzo uważać
Pytanie jak duże i jak widoczne są te zacieki? Jeśli niewielkie to może lepiej na razie po prostu ich nie ruszać
Pytanie jak duże i jak widoczne są te zacieki? Jeśli niewielkie to może lepiej na razie po prostu ich nie ruszać
- Kris-THC
- Gadatliwa bestia
- Auto: Polo 9N Audi A3 8P Golf MK4
- Silnik: AHF
- Kontakt:
Jest spoko, mrozy ustały i lampy jak nowe. Po prostu nieco pary było w prawym kloszu, wyjąłem wkład z żarówkami i wszystko ładnie przeschło.