Czym pomalować lub okleić plastiki we wnętrzu?
Moderatorzy: QQxQ, G0 Karcio, VIP
I jak rozpuszczalnik daje rade ?
ja kupiłem dekory alu i chce wyczyscic raczki z gumy i niestety druciak nie pomaga nie wiem dlaczego inna guma jakas ? Moje poprzednie klamki schodziły ladnie pod druciakiem a tutaj ni hu hu zejsc nie chce
ja kupiłem dekory alu i chce wyczyscic raczki z gumy i niestety druciak nie pomaga nie wiem dlaczego inna guma jakas ? Moje poprzednie klamki schodziły ladnie pod druciakiem a tutaj ni hu hu zejsc nie chce
Już jakiś czas temu okleiłem dekory i klamki, ostatnio poprawiałem rączkę pasażera, bo miała kilka głębszych rys. Poleciałem papierem 300, 500 i 1000, a potem pasta tempo. Wygląda jak nówka.
Czy po polerowaniu plastików pastą tempo byłby sens malowania po tym lakierem bezbarwnym ?? czy to by coś dało ?? pytanie do osób które polerowały pastą tempo klamki.. jak one wyglądają po dłuższym okresie użytkowania ??
Całkiem dobrze wyglądają po dłuższym czasie. Nawet się nie palcują, jak podejrzewałem. Z lakierowaniem pewnie byłby problem, bo trzeba przecież powierzchnię odtłuścić.
-
- Nowicjusz
Nie wiem jaki to był płyn bo dostałem nalane trochę, dobrze tez wychodzi ścieranie bardzo drobnym papierem ściernym wodnym i dla lepszego efektu można prysnąć matowym "motipem" do plastiku zrobiłem tak na raczkach w środku i wyszło bardzo fajnie
Re: Czym pomalować lub okleić plastiki we wnętrzu?
U siebie też zabrałem się za te plastiki. Gumę zdarłem linijką (szybko i łatwo się zdziera) później przejechałem to papierem wodnym 600 odtłuściłem i na to folia carbon. Wyszło tak:
- piotrb79
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
A co proponujecie zrobić ze schowkiem. Mam go w jednym miejscu podrapany i nie wiem co z nim zorbić. Zedrzeć i pomalować tą farbę do plastików czy czymś innym?
Zawsze można pojechać SZYBKO.
Nie zawsze można dojechać SZYBCIEJ!!
Nie zawsze można dojechać SZYBCIEJ!!
- matisim
- VWGolf.pl Killer
- Auto: bmw
- Kontakt:
ja chciałem się podzielić moim efektami. zakładam dechę z mk4 i wszystkie plastiki mają obdartą tą gumę, wg mnie karbon czy aluminium nie bardzo by pasowało do reszty w moim mk3, polerowanie plastiku też mi się nie widzi więc zrobiłem tak: papier wodny 240 i cała guma won. następnie struktura do zderzaków i malowanie. Zaleta struktury jest to, że można dostosować chropowatość tak jak się to nam podoba. a efekt kilku plastików wygląda tak:
- pawello900
- Mały gagatek
Re: Czym pomalować lub okleić plastiki we wnętrzu?
a ciekawe jak by to wygladalo jak by położył na to jeszcze ze 2warstwy lakiery bezbarwnego
Witam, ostatnio kupiłem Golfa IV, ładnie zadbany, lecz własnie te plastikowe elementy mnie doprowadzają do szału, przez tą zdartą powłoczkę "gumową"..przeczytałem cały temat, mam już jakieś podstawy jak się za to zabrać. Ale byłbym wdzięczny, jakby ktoś kto zrobił to u siebie, dał tu jakiś mini poradnik. Punkt po punkcie, co trzeba zrobić. Dla mnie jako laika, największe obawy mam przed demontażem tych plastików, kompletnie nie wiem jak się za to zabrać żeby nie pourywać.. I podstawowe pytanie, czy całkowity nowicjusz da sobie z tym radę? Po niektórych fotkach tu, efekt jest rewelacyjny, ale jakoś nie wierzę żeby mi tak fajnie to wyszło..
Joło, na wszystkie twoje odpowiedzi znajdziesz tutaj pytanie.
Jak nie czujesz się na siłach, a jesteś z okolic Poznania to mogę ci na zamówienie zrobić z tymi plastikami co chcesz, oczywiście demontaż także
Jak nie czujesz się na siłach, a jesteś z okolic Poznania to mogę ci na zamówienie zrobić z tymi plastikami co chcesz, oczywiście demontaż także
dobra, powiedźcie mi czy tak będzie ok:
-zdzieram gumę
-używam papier ścierny 800, na mokro
- otłuszczenie, (nie wiem czym)
- i teraz nie wiem, czy użyć farby(jak tak to jakiej), czy użyć pasty tempo czy jakieś innej...ale obstaje chyba przy tym 2. ( http://allegro.pl/listing.php/search?st ... ory=0&sg=0" onclick="window.open(this.href);return false; jaką kupić?)
choć, też się zastanawiam, czy jak będę używał tej pasty tempo, to jest sens otłuszczać, i użyć papieru ściernego? Wiałem na forum, że niektórzy sobie z tym radzili bez. A i jeszcze jedno pytanie, odnoście tej pasty, ona zostawia jakiś ślady tzn brudzi się? Albo czytałem tez o Auto-Max, co lepsze.
No dobra, ten etap wydaję sie prosty, lecz czasochłonny, spoko.
Ale teraz najważniejsze, demontaż środkowej konsoli...myślałem że to łatwiejsze ;D Ale po przeczytaniu tego tematu http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=318322" onclick="window.open(this.href);return false; zwątpiłem he he he chyba będę musiał to zrobić z kimś bardziej doświadczonym. Choć, tak się zastanawiam, bo ja mam zniszczone na tej środkowej konsoli, tylko ten plastik wokół gałek od klimy.. może dało by radę zrobić to z zamontowanym? Jak myślicie?
-zdzieram gumę
-używam papier ścierny 800, na mokro
- otłuszczenie, (nie wiem czym)
- i teraz nie wiem, czy użyć farby(jak tak to jakiej), czy użyć pasty tempo czy jakieś innej...ale obstaje chyba przy tym 2. ( http://allegro.pl/listing.php/search?st ... ory=0&sg=0" onclick="window.open(this.href);return false; jaką kupić?)
choć, też się zastanawiam, czy jak będę używał tej pasty tempo, to jest sens otłuszczać, i użyć papieru ściernego? Wiałem na forum, że niektórzy sobie z tym radzili bez. A i jeszcze jedno pytanie, odnoście tej pasty, ona zostawia jakiś ślady tzn brudzi się? Albo czytałem tez o Auto-Max, co lepsze.
No dobra, ten etap wydaję sie prosty, lecz czasochłonny, spoko.
Ale teraz najważniejsze, demontaż środkowej konsoli...myślałem że to łatwiejsze ;D Ale po przeczytaniu tego tematu http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=318322" onclick="window.open(this.href);return false; zwątpiłem he he he chyba będę musiał to zrobić z kimś bardziej doświadczonym. Choć, tak się zastanawiam, bo ja mam zniszczone na tej środkowej konsoli, tylko ten plastik wokół gałek od klimy.. może dało by radę zrobić to z zamontowanym? Jak myślicie?
- macabra_
- Forumowy spamer :)
- Kontakt:
plastik wokół pokręteł można zdemontować bez wyciągania całej konsoli
no to super! ale mógłbyś mi powiedzieć, jak się za to zabrać? wystarczy podważyć? Najlepiej jakby ktoś mi to obrysował http://img0.sprzedajemy.pl/540x405_vw-g ... 704890.jpg" onclick="window.open(this.href);return false; bo naprawdę nie chciałbym chciałbym czegoś urwać ;p