Łatanie klapiki w szerokim zderzaku TYŁ.

Modyfikacje wizualne, lampy, wnętrze, spoilery...

Moderatorzy: QQxQ, G0 Karcio, VIP

Awatar użytkownika
vwcorradovr6
Mały gagatek
Mały gagatek

Post autor: vwcorradovr6 » pn sty 16, 2012 22:18

Siemanko . : )
Modyfikuję tylni zderzaczek . Zaklejam dziurę na hak cholowniczy i wychodzą problemy.
Obrazek
Na dziurę przykręciłem blachę,nalałem żywicy dałem warstwe włókna szklanego, i zalłem żywicą, na górę szpachlówka uniwersalna by wszystko ładnie wyrównać, pomalowałem podkładem.
I teraz wychodzą pęknięcia . Są one równe z otworem . A włukna mam dane z 3 cm w każdą stronę wiecej.
Więc powiedzcie mi co spiepszyłem . i czy moze jest jakis lepszy sposób na załatanie tego ?

Awatar użytkownika
wasiak
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia
Kontakt:

Post autor: wasiak » wt sty 17, 2012 00:28

są 2 sposoby
prostszy jest taki ze docinasz kawałek plastiku pasującego wymiarem do otworu oryginalna klapka powinna być oka
następnie frezujesz szpary tak żeby był kształt V miedzy częściami
bierzesz wiertarkę wiertło około 3-4 mm i wiercisz otwory po obu stronach szczeliny co kilka mm
można zgrzać w kilku pkt części żeby nie chodziły
następnie żywica włókno szklane ale nie mata tylko same włókna mieszasz to z żywicą zalewasz wszystko z wierzchy można dać sporo nadmiaru.i na to kładziesz warstwę maty cienka o luźnym splocie na to jakiś plastik folie czy coś do czego nie przylgnie żywica i będzie miękkie żeby łatwo oderwać. szpachelka plastikowa w rękę i ładnie wszystko równasz do powierzchni zderzaka
z wewnątrz powinno sporo tego wylecieć jeszcze. następnie od dołu tez rozprowadzasz żeby była pełna warstwa miedzy otworami i szparami. na to szpachla do zderzaków nie taka zwykła do blachy bo ta zawsze po jakimś czasie popęka

metoda 2
lutownica porządna z porządną grzałką
wycinasz odpowiedni kawałek plastiku jak masz ori zderzaki to ładnie zadziała bo abs się ładnie lutuje
rozgrzewasz oba brzegi łączonych elementów i wklejasz w to miejsce dodatkowy plastik dobrze przygotować sobie jakieś wióry plastikowe wtedy ładnie to idzie. z ta metoda nie jest zle ale trzeba opanować sztukę pierw sklejasz i powinien ci spory rowek pozostać potem jedziesz 2 warstwę wypełnienia plastikiem w ten sam sposób i masz prawie równa powierzchnie
dalej papier i szpachla
robiłem w ten sposób przedni wąski zderzak cały jak przenosiłem na bok miejsce na rejestracje
jeździ od prawie 2 lat bez żadnych pęknięć

powodzenia

http://www.forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=190127 MOJE MK2 2E ZAPRASZAM

ODPOWIEDZ

Wróć do „Style”