Ramka cyfrowa w samochodzie

Modyfikacje wizualne, lampy, wnętrze, spoilery...

Moderatorzy: QQxQ, G0 Karcio, VIP

Awatar użytkownika
JakPodglosnisz
Ma gadane
Ma gadane

Post autor: JakPodglosnisz » wt lis 15, 2011 16:04

Witam. Chciałbym użyć ramki cyfrowej w samochodzie jako odtwarzacz filmów, tzn. DiVX'ów. Wielkość ramki 7". Tu powstaje pytanie jaką ramkę najlepiej kupić i jak ją zamontować? W moim przypadku myślałem, aby ramka była na desce roździelczej, przyklejona na jakimś mocowaniu, żeby można było ją w każdej chwili zdjąć. Dźwięk na wyjściu ramki podłączony do transmitera (u mnie) ewentualnie do AUX'a w radiu za pomocą kabla jack 3,5mm. Pomysł jest, chęci są, lecz nie wiem jaką ramkę kupić. Proszę o propozycje i pomoc w tym temacie. Pozdrawiam, JakPodglosnisz.

Awatar użytkownika
skaktus
Mirafioli
Mirafioli

Post autor: skaktus » wt lis 15, 2011 19:39

Tak szczerze ? Po co ci taka wieś ? Nie lepiej kupić radio oparte na Windows CE itp ? Nie to że ramki nie odtwarzają zawsze wszystkiego dobrze to w większości wypadków zapomnij o napisach... Już lepiej przenośne DVD z odczytem z USB przerobić pod auto ale to i tak wciąż wiocha... Ani tego dobrze upchać ani wpasować w dechę. Najlepsze wyjśc to chyba wrzucenie w deskę radia z wysuwanym ekranem lub wrzuta innej deski i radio na 2 DIN.

Awatar użytkownika
JakPodglosnisz
Ma gadane
Ma gadane

Post autor: JakPodglosnisz » wt lis 15, 2011 22:24

Tak z tym, że to o czym piszesz wiąże się z dużymi kosztami. Gdybyśmy mówili o dobrej klasy radiu z wyświetlaczem to musisz zapłacić 1000zl+. Wpadłem na pomysł, że można wsadzić GPS 7" z windowsem ce, do tego wgrać jakiś odtwarzacz DiVX'ów, podłączyć w radiu pod AUX'a i wsio ;) Koszta zdecydowanie mniejsze, natomiast efekt ten sam ;)

Awatar użytkownika
skaktus
Mirafioli
Mirafioli

Post autor: skaktus » śr lis 16, 2011 20:34

Jak masz ochotę to się baw, mi jakoś nie podchodzą takie zabawki, tym bardziej że w czasie jazdy nic nie oglądasz prócz tego co masz za szybą a dla szpanu nie ma sensu.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Style”