[MK4] jakie wybrać reflektory soczewkowe?
Moderatorzy: QQxQ, G0 Karcio, VIP
Ja mam z FK/Depo złe doświadczenia - DEPO kierunki, w ogóle nie pasowały, dziurawe, leciała do nich woda, nie miały odbłyśnika...Reflektory FK/DEPO, świeciły beznadziejnie, chrom odpadał i nie doświetlały pobocza. Soczewka jest prostszym układem, więc praktycznie każda świeci dobrze.
Reflektor który pokazałeś, mimo braku ringów itp to i tak dla mnie wioska - ten chromowany krążek na około soczewki i te "ryflowania" jak w kozackim autku z pod monopolowego
Reflektor który pokazałeś, mimo braku ringów itp to i tak dla mnie wioska - ten chromowany krążek na około soczewki i te "ryflowania" jak w kozackim autku z pod monopolowego
skaktus, znajdz lepsze bez chromu i ryflowania
nie ma
tylko ori
chyba ze ktos coś kiedys widział?
nie ma
tylko ori
Ja bym jak to już pisałem, wolał się zaprzeć i zbierać kasę i kupić ori xenona, przerobić na czarny mat i bangla. wiem że droższe, ale skoro można to czemu nie ?
- kris-krzysztof
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
Re: [MK4] jakie wybrać reflektory soczewkowe?
Widział:)Fahoo pisze:skaktus, znajdz lepsze bez chromu i ryflowania
nie ma
tylko ori
- Lukas
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
Moim zdaniem te lampy to parówki. Odbłyśnik długich pomalowany co zdradza przeróbkę i do tego szpetna dziura po żarówce. Co z tego że bixenon jak wygląda jak niedokończone. Równie dobrze można kupić reflektor z soczewą i zrobić wszystko na czarno, też jakieś wyjście a będzie lepiej wyglądać.
kris-krzysztof, dobra nie szpanuj fajne ak=le to ty sam lepiłes?
z czego soczewka?
z czego soczewka?
- kris-krzysztof
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
Ale ja tak chciałęm i zrobiłem. W tą szpetna dziurę wkładam żarówkę.MIałem przecież lampy z 2 soczewkami i tam juz nie było tej szpenej dziury.skaktus pisze:Moim zdaniem te lampy to parówki. Odbłyśnik długich pomalowany co zdradza przeróbkę i do tego szpetna dziura po żarówce. Co z tego że bixenon jak wygląda jak niedokończone. Równie dobrze można kupić reflektor z soczewą i zrobić wszystko na czarno, też jakieś wyjście a będzie lepiej wyglądać.
Ale dla mnie nie problem zrobic cos ALA org XEnon. Reflektor z soczewka nie znalazłem jakiegoś ładnego. Zawsze cos mi nie pasuje jakias dziwna osłona soczewki , srebny ring itp. Wiec rozbierając lampę seryjna malując na czarno bedzie gorszy efelt niz ta moja. Oczywicie o gustach sie nie rozmawia , ale to takie moje zdanie. Kwestie świecenia soczewki bi-xenonowej a soczewki w seryjnej lampie z hidem nie trzeba komentować.
- kris-krzysztof
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
he Firma:)Fahoo pisze:kris-krzysztof, dobra nie szpanuj fajne ak=le to ty sam lepiłes?
z czego soczewka?
z Q7
Ja bym zrobił tak jak planował kris - w soczewkę dał bi xenon, a zamiast odbłyśnika drugą soczewę, + dioda, aktualnie tania i dobra Cree XM-L jako dzienne i bangla
- kris-krzysztof
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
Dioda + sterownik =60 zł x2skaktus pisze:Ja bym zrobił tak jak planował kris - w soczewkę dał bi xenon, a zamiast odbłyśnika drugą soczewę, + dioda, aktualnie tania i dobra Cree XM-L jako dzienne i bangla
Do tego soczewki
I już mamy duzo wiekszy koszt +300
Przy sprzedaży to wiesz jak to jest.... a ja nie jeżdze długo na lampach. Nie wiem teraz zrobie cos na wzor org Xenonu zostawi odbłysnik od długich
Zawsze można pokombinować ze sterownikami (tanio dostać na np. kaidomain.com itp) i można spokojnie zejść poniżej 300 zł.
- kris-krzysztof
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
na Kai i DX nie kupowałem nigdy. Moża zrobic wypasione pod warunkiem że sobie te lampy zostawie. Przy sprzedaży nikt mi nie da kasy za takie rzeczyskaktus pisze:Zawsze można pokombinować ze sterownikami (tanio dostać na np. kaidomain.com itp) i można spokojnie zejść poniżej 300 zł.