Sterowanie lusterkami i plastiki w aucie
Moderatorzy: QQxQ, G0 Karcio, VIP
-
- Nowicjusz
Sterowanie lusterkami i plastiki w aucie
Witam posiadam od kilku dni Golfika IV 1.9 TDI i mam do was kilka pytań mianowicie:
1. Nie wiem jak sterować szybami, wydaję mi się że mam uszkodzony chyba ten dżojstik zobaczcie niżej na zdjęciu:
2. Plastiki w aucie są przytarte i niezbyt mi się podobają da się coś z tym zrobić?:
a) zdjęcie konsoli: (na brzegu całe zdarte po całej długości)
b) drzwi od strony kierowcy (powycierany plastik - czytałem, że można to zczyścić na różne sposoby - kupiłem pastę Tempo i będę spróbował szmatką to zczyścić [dobry pomysł??] tylko nie wiem jak to zdemontować może ktoś mi podpowiedzieć?
c) drzwi od strony pasażera: tutaj eż nie wyglada to zbyt ładnie. Najlepiej byłoby to zdemontować do czyszczenia proszę o jakąś rade
Jeśli znajdziecie chwilkę na to proszę o udzielenie odpowiedzi na moje problemy w nowym autku. pozdrawiam
1. Nie wiem jak sterować szybami, wydaję mi się że mam uszkodzony chyba ten dżojstik zobaczcie niżej na zdjęciu:
2. Plastiki w aucie są przytarte i niezbyt mi się podobają da się coś z tym zrobić?:
a) zdjęcie konsoli: (na brzegu całe zdarte po całej długości)
b) drzwi od strony kierowcy (powycierany plastik - czytałem, że można to zczyścić na różne sposoby - kupiłem pastę Tempo i będę spróbował szmatką to zczyścić [dobry pomysł??] tylko nie wiem jak to zdemontować może ktoś mi podpowiedzieć?
c) drzwi od strony pasażera: tutaj eż nie wyglada to zbyt ładnie. Najlepiej byłoby to zdemontować do czyszczenia proszę o jakąś rade
Jeśli znajdziecie chwilkę na to proszę o udzielenie odpowiedzi na moje problemy w nowym autku. pozdrawiam
na zdjeciu dzojstika nie masz.jesli zas chodzi o plastiki to masz racje pasta tempo i szmatka(ja uzylem pieluchy tetrowej) i wszystko ladnie wychodzi troszke roboty przy tym jest ale wyglad po o niebo lepszy niz przed.co do panelu sterowania szybami wystarczy ze go lekko podwazysz najlepiej plaskim srobokretem i od strony przedniej szyby ,powinien wyskoczyc z zatrzaskow.zrob to w miare delikatnie wiem to z doswiadczenia ze plasticzki latwo sie lamia(z raczka drzwi zrob tak samo)pozdrawiam i zycze powodzenia
-
- Nowicjusz
- Tomek gd
- Forum Master
- Auto: passat b6
- Kontakt:
jest to oznaczenie opcji podgrzewania lusterek, ktore masz.bluebanditen pisze: [jakaś szyba czy coś]
zeby wymienic regulator lusterek trzeba zdjac caly boczek
tu masz pieknie opisane jak sie to robi
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t= ... jac+boczek
[ Dodano: 04 Maj 2010 19:11 ]
PS. lokalizacja
"Skąd: Polska"
malo mowi jakbys dokladniej sprecyzowal, to moze jakis zyczliwy forumowicz z twojego regionu pomogl(jesli sie nie czujesz na silach) by to zrobic np. na spocie
-
- Nowicjusz
-
- Nowicjusz
ta sama gubka na konsoli co na klamce
a tu jak sciangac konsole
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=318322
a tu jak sciangac konsole
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=318322
Ostatnio zmieniony śr maja 05, 2010 21:01 przez perki, łącznie zmieniany 1 raz.
- wariat12233
- Ma gadane
u mnie sam regulator jest tylko na zatrzaskach i po podwarzeniu wychodzi bez problemu, wystarczy tylko wypiąć kostke z kablami i wpiąć nowy. Nie trzeba ściągac całego boczkuTomek gd pisze:zeby wymienic regulator lusterek trzeba zdjac caly boczek
Ostatnio zmieniony śr maja 05, 2010 21:13 przez wariat12233, łącznie zmieniany 1 raz.
bluebanditen, http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=218382 tutaj masz jak zadbać o plastiki
Mój MKIV viewtopic.php?f=89&t=227169
-
- Nowicjusz
Czytałem temat ale do malowania jak dla mnie to trzeba mieć umiejętności bo łatwo coś spieprzyć. Dlatego wolałbym to po prostu zedrzec.synec pisze:bluebanditen, http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=218382 tutaj masz jak zadbać o plastiki
[ Dodano: 06 Maj 2010 21:37 ]
Własnie robie plasticzki jutro dam zdjęcia jak wyglądają po ściągnieciu gumy.
tymczasem pojawiły się kolejne problemy
1. Bagażnik powinien się otwierać razem z przekręceniem kluczyka w drzwiach kierowcy? (drzwi się wszystkie otwierają jak przekręce kluczyk a bagażnik musze osobno podejśc i otworzyć kluczykiem - tak powinno być?)
2. Jak kupiłem autko to w miejscu radia znalazłem takie okablowanie: foto:
a) nie wiem od czego jest ten podwójny gruby kabel - ktoś coś sugeruje?
b) kable z głośników zamontowanych w tylnych drzwiach zostały odcięte i schowane w liswy. Jakim sposobem mam pociągnąć nowy kabel ? trzeba demontować jakieś części kokpitu aby pociągnąć nowe kable do wylotu radia ?
pozdrawiam
Zgadzam się w zupełności sam przerabiałem temat malowania lecz nie wyszło ale za to polerka jak najbardziejbluebanditen pisze:Czytałem temat ale do malowania jak dla mnie to trzeba mieć umiejętności bo łatwo coś spieprzyć. Dlatego wolałbym to po prostu zedrzec.
Moje MK IV
viewtopic.php?t=281804" onclick="window.open(this.href);return false;
-1- Połączyła nas Pasja-upiększania naszego codziennego środka poruszania ...
-2- Proste są dla szybkich samochodów - Zakręty dla szybkich kierowców - Colin McRae ...
viewtopic.php?t=281804" onclick="window.open(this.href);return false;
-1- Połączyła nas Pasja-upiększania naszego codziennego środka poruszania ...
-2- Proste są dla szybkich samochodów - Zakręty dla szybkich kierowców - Colin McRae ...