lampy pytanie
Moderatorzy: QQxQ, G0 Karcio, VIP
a jeszcze taka sprawa.. nie wiem czy to tylko u mnie czy to tak powinno byc ale jak pociagne ta "dzwigienke" zminy swiatel na dlugie i przytrzyma to swiatla wtedy swieca duzo jasniej niz normalnie na dlugich. czy to normalne? dlaczego tak sie dzieje? i czy da sie cos zrobic zeby swiatla ciagle tak mocniej swiecily i czy to nie bedzie szkodzic zarowkom/lampom?
- BartekGib
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
Tak - to normalne. Instalacja przekaźników (poszukaj porad w FAQ) eliminuje "dziwactwo" w 100 %.
64 [i]KM[/i]
124 [i]Nm[/i]
[b]Nie wstydzę się tych wyników 8)[/b] ! ! Nowe Photo's - Poniżej ! !
[url=http://www.polskajazda.pl/Samochody/Volkswagen/Golf/68446][img]http://img228.imageshack.us/img228/2356/wstaw.jpg[/img][/url]
124 [i]Nm[/i]
[b]Nie wstydzę się tych wyników 8)[/b] ! ! Nowe Photo's - Poniżej ! !
[url=http://www.polskajazda.pl/Samochody/Volkswagen/Golf/68446][img]http://img228.imageshack.us/img228/2356/wstaw.jpg[/img][/url]
To jest wlasnie ten spadek napiecia, ktory masz na instalacji. Po zamontowaniu przekaznikow nie bedzie juz tego efektu a swiatla drogowe beda swiecily caly czas tak mocno jak teraz kiedy przyciagasz dzwignie do siebie.martinexx pisze:a jeszcze taka sprawa.. nie wiem czy to tylko u mnie czy to tak powinno byc ale jak pociagne ta "dzwigienke" zminy swiatel na dlugie i przytrzyma to swiatla wtedy swieca duzo jasniej niz normalnie na dlugich. czy to normalne? dlaczego tak sie dzieje? i czy da sie cos zrobic zeby swiatla ciagle tak mocniej swiecily i czy to nie bedzie szkodzic zarowkom/lampom?
Wiec juz nawet masz odpowiedz na pytanie czy warto montowac przekazniki
zakupilem reflektory ala mk 4 w wersji black i po zalozeniu zastanawia mnie taka sprawa. a mianowicie swieca one tak "plasko".. w orgynalnych lampach snop swiatla po prawej stronie jest podniesiony do gory aby oswietlac lepiej pobocze drogi a w tych wlasnie tego nie ma. diagnoista ktory mi je ustwaial mowil ze maja homologacje wiec z przegladami wszysko ok bedzie. wiec czy moglby ktos kto ma takie mk 4 look zrobic zdjecie jak one swieca np na scianie? zebym mogl porownac, bo moze na jakies podrobki sie nadzialem..
Masz na mysli, ze troche niewyrazny jest ksztalt zalamania swiatlamartinexx pisze:zakupilem reflektory ala mk 4 w wersji black i po zalozeniu zastanawia mnie taka sprawa. a mianowicie swieca one tak "plasko".. w orgynalnych lampach snop swiatla po prawej stronie jest podniesiony do gory aby oswietlac lepiej pobocze drogi a w tych wlasnie tego nie ma. diagnoista ktory mi je ustwaial mowil ze maja homologacje wiec z przegladami wszysko ok bedzie. wiec czy moglby ktos kto ma takie mk 4 look zrobic zdjecie jak one swieca np na scianie? zebym mogl porownac, bo moze na jakies podrobki sie nadzialem..
___/ ___/ ?
Jesli chodzi o to, to u mnie jest troche podobnie, lewa lampa jest w miarek ok, widac ten ukos, granica swiatlo-cienia ok, ale prawa slabo (zalamanie), jak na Helle spodziewalem sie lepiej...
Za to w takich samych lampach ale wersja chrom (porownanie na zywo na codzien w innym aucie) lewa strona i prawa jest mniej wiecej tak samo, prawidlowo, widac te granice swiatlo-cienia i zalamanie, chociaz mogloby byc lepiej.
Na ori H1+H1 wszystko to bylo bardziej widoczne.
Moze konstrukcja samego reflektora i ksztalt odblysnika to powoduje....nie wiem.
To jest jedyna rzecz, do ktorej moge sie przyczepic do tych swiatel, poza tym zadnych innych wad nie zauwazylem.
Musisz sie przyzwyczaic takze do innego ksztaltu snopa swiatla, H1-nki swicily tak blizej samochodu, nizej, tutaj swiatlo jest rzucane nieco dalej i szerzej, ale za to pobocza jak sa oswietlone, naprawde piekna sprawa, naprawde szeroko swieca i bardzo ladnie.
Ale tak jak przygladalem sie innym H7-kom, nie tylko w Golfach, to snop swiatla jest podobny (szeroko i troche dalej od auta).
Ostatnio zmieniony czw kwie 15, 2010 07:07 przez Tical, łącznie zmieniany 1 raz.