Jak usunąć klej z lakieru????
Moderatorzy: QQxQ, G0 Karcio, VIP
- pusty
- Użytkownik
- Kontakt:
Jak usunąć klej z lakieru????
Mam problem z usunięciem pozostałości ( sporo tego zostało) kleju z błotników. 3 tygodnie temu obkleiłem błotniki przy łączeniu ze zderzakiem taśmą malarską ( taką białą) żeby nie porysować błotników podczas przymiarek zderzaka. Zapomniałem jej odkleić i tak sobie była na aucie. Teraz próbowałem zerwać i niestety klej z taśmy pozostał na błotnikach. Co w takim przyppadku polecacie??
Z góry wielkie dzięki!!
Z góry wielkie dzięki!!
4 x 4-- 4 FUN, 4 PROTECTION, 4 SWANK....
STR. 6->wykres, 10->fmic, 11->cięty zderzak, 13->nowe TURBO
a wszystko jest tutaj ---> http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=226102
STR. 6->wykres, 10->fmic, 11->cięty zderzak, 13->nowe TURBO
a wszystko jest tutaj ---> http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=226102
-
- Użytkownik
- Kontakt:
- Maximus-83
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
- -=RAFAL=-
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
a może ktoś będzie umiał mi pomóc również temat dotyczy kleju
zdemontowałem listwy ochronne z drzwi żeby je polakierować w kolor nadwozia i pozostało od cholery kleju po taśmie piankowej na drzwiach jak i listwach. muszę usunąć resztki pianki jak i klej żeby dać nową taśmę (a nie chcę naklejać na pozostałości bo będzie za grubo i będą listwy odstawać)
powiedzcie czym pozbyć się tego cholernego kleju. używałem zmywacza do paznokcie bez acetonowego (nie rozpuszcza lakieru) ale to idzie jak krew z nosa - przez ok godzinę albo i lepiej usunąłem 1/3 długości drzwi.
zdemontowałem listwy ochronne z drzwi żeby je polakierować w kolor nadwozia i pozostało od cholery kleju po taśmie piankowej na drzwiach jak i listwach. muszę usunąć resztki pianki jak i klej żeby dać nową taśmę (a nie chcę naklejać na pozostałości bo będzie za grubo i będą listwy odstawać)
powiedzcie czym pozbyć się tego cholernego kleju. używałem zmywacza do paznokcie bez acetonowego (nie rozpuszcza lakieru) ale to idzie jak krew z nosa - przez ok godzinę albo i lepiej usunąłem 1/3 długości drzwi.