Czym pomalować lub okleić plastiki we wnętrzu?
Moderatorzy: QQxQ, G0 Karcio, VIP
Witam.
Z nudów i brzydkiej pogody postanowiłem zabrać się za wyczyszczenie nieszczęsnych rączek z których jak wszyscy wiedzą schodzi guma i paskudnie to wygląda. Panowie próbowałem wszystkiego, rozpuszczalnik, wrzątek. Ale najlepszy sposób to nożyk do tapety, cif- środek do czyszczenie, gąbeczka i jazda. Najpierw delikatnie nożykiem ściągnąć warstwę gumy, która została, później gąbeczka trochę cifu i szorować tą szorstką stroną gąbki. Wszystko elegancko schodzi. Na koniec przeczyścić pastą AUTOMAX lekko ścierną i efekt jest powalający. Super to wygląda. Nie trzeba malować, czyścić papierem ściernym, tylko pasta polerską . Oto fotki poglądowe jak to wyglądało.:
efekt końcowy:
życzę dobrej zabawy.
Z nudów i brzydkiej pogody postanowiłem zabrać się za wyczyszczenie nieszczęsnych rączek z których jak wszyscy wiedzą schodzi guma i paskudnie to wygląda. Panowie próbowałem wszystkiego, rozpuszczalnik, wrzątek. Ale najlepszy sposób to nożyk do tapety, cif- środek do czyszczenie, gąbeczka i jazda. Najpierw delikatnie nożykiem ściągnąć warstwę gumy, która została, później gąbeczka trochę cifu i szorować tą szorstką stroną gąbki. Wszystko elegancko schodzi. Na koniec przeczyścić pastą AUTOMAX lekko ścierną i efekt jest powalający. Super to wygląda. Nie trzeba malować, czyścić papierem ściernym, tylko pasta polerską . Oto fotki poglądowe jak to wyglądało.:
efekt końcowy:
życzę dobrej zabawy.
Ostatnio zmieniony wt gru 29, 2009 18:48 przez cylinder, łącznie zmieniany 2 razy.
-
- Nowicjusz
ja zrobiłem dokładnie tak samo, ale narazie z konsolą środkową. Pasta Tempo, trochę czasu i cała guma zeszła. Efekt końcowy również super. Mam tylko prośbę, gdyby ktoś mógłby mi dać link do tych schematów demontażu tej rączki od pasażera i od kierowcy(z elektryką) bo nie mogę znaleźć nigdzie... Pozdrawiam
witam. ja u siebie przemalowywalem wiekszosc plastikow z szarych na czarne - efekt bardzo pozytywny - jedyne czego nie zrobilem , a o czym pisano wczesniej to nie malowalem zadnym bezbarwnym lakierem po polozeniu koloru. jak myslicie moze byc lipa bez tego bezbarwnego ?????
Ostatnio zmieniony pn mar 15, 2010 15:26 przez paco1988, łącznie zmieniany 1 raz.
hmmmm ... poczekam tak z tydzien jak zobacze ze robi sie opor kefir to poprawie i psiukne tym bezbarwnym. pozdrawiam
Ostatnio zmieniony pn mar 15, 2010 15:35 przez paco1988, łącznie zmieniany 1 raz.