[mk3] Ściąganie wskazówek zegarów!
Moderatorzy: QQxQ, G0 Karcio, VIP
Ja kupilem wskazowki do golfa mk4. Fotka z telefonu ale cos tam jednak widac
Dlatego ze mam alu ramki to musialem skrocic nieznacznie wskazówki.
Dlatego ze mam alu ramki to musialem skrocic nieznacznie wskazówki.
Ostatnio zmieniony pt mar 27, 2009 23:59 przez micky, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Nowicjusz
- Kontakt:
Ostatnio odważyłem się zdjąć wskazówki i zrobić negatyw.
Było cieżko ale się udało, wyszło super
Tylko jedno ale...
Po założeniu wskazówek prędkościomierz, stan paliwa i temperatura wskazują ok, natomiast wskazówka od obrotów coś głupieje
Jak ustawiłem ją w stanie spoczynku na zero i odpaliłem silnik było ok, obroty były na poziomietakim jak przed zdjęciem. Lecz po kilku odpaleniach wskazówka dostaje jakis dziwny impuls i idzie trochę w dół. Po odpaleniu obroty są na poziomie około 600 a nie 800:/
W czym moze byc problem:( ?
Było cieżko ale się udało, wyszło super
Tylko jedno ale...
Po założeniu wskazówek prędkościomierz, stan paliwa i temperatura wskazują ok, natomiast wskazówka od obrotów coś głupieje
Jak ustawiłem ją w stanie spoczynku na zero i odpaliłem silnik było ok, obroty były na poziomietakim jak przed zdjęciem. Lecz po kilku odpaleniach wskazówka dostaje jakis dziwny impuls i idzie trochę w dół. Po odpaleniu obroty są na poziomie około 600 a nie 800:/
W czym moze byc problem:( ?
Michal_Cobra
-
- Nowicjusz
- Kontakt:
Odepnij licznik od zasilania, popraw wskazówkę bez zakładania szybki i podepnij go ponownie. Po podłączeniu i przekręceniu kluczyka wskazówki ustawią się na pozycję zero. Jeśli wskazówka obrotomierza dalej będzie w złym miejscu, odepnij licznik i ponownie popraw wskazówkę o tyle ile oszukuje. Znowu podepnij, przekręć kluczyk i powinno być O.K.
Jeśli wskazówka potem będzie się sama przestawiała, sprawdź jej osadzenie na iglicy, bo widocznie coś jest za luźne i się rusza na iglicy.
Jeśli wskazówka potem będzie się sama przestawiała, sprawdź jej osadzenie na iglicy, bo widocznie coś jest za luźne i się rusza na iglicy.
-
- Nowicjusz
- Kontakt:
-
- Nowicjusz
- Kontakt:
inhoss, a co się chłopakowi dziwisz. Większość (co nie znaczy wszyscy) jego klienci są niestety na tyle mocno rozgarnięci że ściągnięcie wskazówek odstrasza ich totalnie...co za tym idzie produkcja masowa wymusza rozwiązania dla wszystkich.
Rozwiązaniem tego problemu jest pomalowanie czarną farbą krawędzi tarczy od strony wskazówki, otwór pozostaje dalej ale przynajmniej w tym miejscu nie świeci.
Rozwiązaniem tego problemu jest pomalowanie czarną farbą krawędzi tarczy od strony wskazówki, otwór pozostaje dalej ale przynajmniej w tym miejscu nie świeci.