Znaczki w grillu, jak zabezpieczyć przed złodziejami?
Moderatorzy: QQxQ, G0 Karcio, VIP
Znaczki w grillu, jak zabezpieczyć przed złodziejami?
Witam
Macie może zabezpieczone jakoś znaczki w grillu w MK2, np. GTI, GTI 16V, GTD, czy Turbo Diesel przed złodziejami? Pierwszy raz miałem dziś w rękach taki znaczek i przyznam, że po założeniu można go ściągnąć w niecałą 1s Macie jakiś patent aby to ładnie zabezpieczyć nie niszcząc grilla czy znaczka?
Macie może zabezpieczone jakoś znaczki w grillu w MK2, np. GTI, GTI 16V, GTD, czy Turbo Diesel przed złodziejami? Pierwszy raz miałem dziś w rękach taki znaczek i przyznam, że po założeniu można go ściągnąć w niecałą 1s Macie jakiś patent aby to ładnie zabezpieczyć nie niszcząc grilla czy znaczka?
Jeśli złodziej będzie chciał to i tak weźmie. Lepiej nie kombinowac i zostawic jak jest.
Były mk3 variant - viewtopic.php?f=88&t=216289" onclick="window.open(this.href);return false;
Były mk3 GTI - viewtopic.php?f=88&t=368287" onclick="window.open(this.href);return false;
Obecny Sharan VR6 - viewtopic.php?f=169&t=454244" onclick="window.open(this.href);return false;
Były mk3 GTI - viewtopic.php?f=88&t=368287" onclick="window.open(this.href);return false;
Obecny Sharan VR6 - viewtopic.php?f=169&t=454244" onclick="window.open(this.href);return false;
- kraja87
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
koledzy dobrze mówią jak zechcą to wezmą z całym grillem
[ Dodano: 04 Wrz 2009 14:09 ]
jedyny pomysł jaki mi przychodzi do głowy to nadanie dla znaczka jakiegoś nietypowego wyglądu wtedy będzie mniej atrakcyjny dla złodziei kiedyś widziałem foty GTI, który zamiast czerwonego paska na grillu miał zielony, a do tego w znaczku były zielone litery taki znaczek ciężko byłoby sprzedać złodziejowi a co za tym idzie go nie weźmie
jedyny pomysł jaki mi przychodzi do głowy to nadanie dla znaczka jakiegoś nietypowego wyglądu wtedy będzie mniej atrakcyjny dla złodziei kiedyś widziałem foty GTI, który zamiast czerwonego paska na grillu miał zielony, a do tego w znaczku były zielone litery taki znaczek ciężko byłoby sprzedać złodziejowi a co za tym idzie go nie weźmie
Golf sprzedany, ale w planie powrót do VW :) Chwilowo Mondeo kombi w dieselku :)
Wszyscy maja ubaw..coupeace pisze:albo zrób inaczej zamontuj grill bez znaczka
Były mk3 variant - viewtopic.php?f=88&t=216289" onclick="window.open(this.href);return false;
mirekk123, tylko, że tu nie chodzi o znaczek centralny w grillu bo tak z nim jest dużo zabawy. My mówimy tutaj o znaczkach dodatkowych wpinanych tylko w grill.
[ Dodano: 05 Wrz 2009 23:50 ]
Chyba mnie tutaj wszyscy źle zrozumieli, bo to co napisałem wyżej to nie wersje MK2 ale właśnie znaczki. Te dodatkowe wpinane w żeberka grilla.
[ Dodano: 05 Wrz 2009 23:50 ]
Chyba mnie tutaj wszyscy źle zrozumieli, bo to co napisałem wyżej to nie wersje MK2 ale właśnie znaczki. Te dodatkowe wpinane w żeberka grilla.
kraja87 pisze:koledzy dobrze mówią jak zechcą to wezmą z całym grillem
ale swiadomie oszpecać sobie auto tylko po to zeby ktos czegos z niego nie ukradl?sredni pomysl. Najlepiej zostawic tak jak jest, jak złodziej zapragnie znaczka to i tak przyjdzie jak po swoje, a jak sie mu za bardzo utrudni zycie, to jeszcze z zemsty coś poniszczy (niestety sprawdzone na wlasnej skorze, miałem czelność założyć śruby zabezpieczajace do felg, wiec jak im sie nie udalo odkrecic to mi skopali auto). Ale oczywiscie nie mozna popadac w skrajnosc i ulatwiac zlodziejowi zycie, np zostawiajac otwarte auto z kluczykami i dokumentami w srodku po prostu rozsądek
[img]http://img718.imageshack.us/img718/5750/998fdd8c52c47cab.jpg[/img]
chyba rzeczywiście źle zrozumiałem temat a na to poradzi ci to co sam zrobiłem,wkleiłem znaczek na super mocnym silikonie dostałem od kolegi niestety nie pamietam nazwy ale znaczek tak trzyma że jak ktoś go zapragnie to musi go razem z grillem wziąćgailbraith pisze:Te dodatkowe wpinane w żeberka grilla.
https://www.facebook.com/CarChemSilesia/