![Smile :-)](./images/smilies/icon_smile.gif)
![Smile :-)](./images/smilies/icon_smile.gif)
Moderatorzy: QQxQ, G0 Karcio, VIP
Sprawa jest prosta i wielu osobom znana - soczewka nadaje się do xenonu ! Soczewka skupia światło i nie oszukujmy się - trochę je tłumi. Żarnik xenonowy ma tego światła aż nadmiar, stąd soczewka idealnie rozkłada te światło zachowując przy tym efektywność świecenia. Żarówka halogenowa niestety nadaje się do odbłyśników, głównie ze względu, że tam mamy nieskoncetrowane światło padające gdzie popadnie. A że żarówka halogenowa ma mniej tego światła - to i tak nie oślepia.szumnyvw pisze:Ja niewiem jak to jest ale miałem lampy In.pro super wygladały ale świeciły do dupy ze tak powiem ;/ Lepiej już miałem na orginalnych lampach jak na tych in.pro. Niewiem dlaczego tak było ? Próbowałem soczewke czyscic i troche pomogło ale i tak nie dużo ;/ Wiecie może co było nie tak z tymi lampami ? Może gdybym nowe kupił lepiej by świeciło ? Kolega również miał lampy in-pro i nie był zadowolony .![]()
![]()
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 53 gości