Witam obijał ktoś już podsufitkę w golfie 3?jeśli tak to jakim materiałem jak to wyszło
?proszę o zdjęcia poglądowe i namiary na materiały nadające się do obicia.
[MK 3] obicie podsufitki i boczków
Moderatorzy: QQxQ, G0 Karcio, VIP
[MK 3] obicie podsufitki i boczków
Ostatnio zmieniony śr kwie 15, 2009 12:44 przez Damian797, łącznie zmieniany 1 raz.
Ja byłem się kiedyś pytać o obicie podsufitki, i zawołali mi za to 150zł w skóropodobnym materiale.
I mi powiedzieli że tych oryginalnych nie obijają tylko robią nowe i wstawiają druty który je przyciągają do dachu
tzn przytrzymują
i widziałem akurat kumpla podsufitkę którą robili mu w Fordzie Probe i u drugiego kumpla w Golfie III to Ci powiem że nie za dobrze to wyglądało . Być może że inne firmy inaczej to wszystko robią, ale ta to akurat kichę odpieprzyła ...
Ale boczki drzwiowe i siedzenia to mi obszyli elegancko
(widziałem że w temacie coś o boczkach wspomniałeś).
Za jeden boczek w skórze zawołali ode mnie 100zł, ale się z nimi na końcu utargowałem na 50zł/za boczek i jeszcze z doszywanym innym kolorem
I mi powiedzieli że tych oryginalnych nie obijają tylko robią nowe i wstawiają druty który je przyciągają do dachu

Ale boczki drzwiowe i siedzenia to mi obszyli elegancko

Za jeden boczek w skórze zawołali ode mnie 100zł, ale się z nimi na końcu utargowałem na 50zł/za boczek i jeszcze z doszywanym innym kolorem

Damian797, ja obijałem podsyfitkę w passacie b2. Materiał kupiłem na metry w OBI. Wybrałem jasny kolor o miękkiej strukturze, podobny w dotyku do zamszu. Stary materiał zerwałem z tego piankowego podbicia podsufitki. Całość wysmarowałem klejem, takim jak np do kasetonów (ważne by nie wypalało pianki i materiałów styropianopodobnych). Na to położyłem materiał i zacząłem przygładzać, materiał lekko dał się naciągnąć więc efekt końcowy był super.
Zabawa na całe popołudnie, ale jeżeli stara podsufitka wygląda kiepsko to po takim zabiegu będzie jak nowa
Niestety zdjęć nie mam
Zabawa na całe popołudnie, ale jeżeli stara podsufitka wygląda kiepsko to po takim zabiegu będzie jak nowa

Niestety zdjęć nie mam

Drive It Like You Stole It ...

- eldorado84
- Gadatliwa bestia
Re: [MK 3] obicie podsufitki i boczków
ja obijałem - zobacz u mnie w profilu, wszystko opisane, a jak masz jakieś pytania to śmiałoDamian797 pisze:Witam obijał ktoś już podsufitkę w golfie 3?jeśli tak to jakim materiałem jak to wyszło
?proszę o zdjęcia poglądowe i namiary na materiały nadające się do obicia.
http://www.w202.pl/viewtopic.php?t=10205&start=0
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=54809
- O żesz ty kur.., w chu.. jeb.. twoja mać, pier...ny, zasr.., poje..y kut..s !! - Powiedział marynarz, po czym szpetnie zaklął. ;) ;)
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=54809
- O żesz ty kur.., w chu.. jeb.. twoja mać, pier...ny, zasr.., poje..y kut..s !! - Powiedział marynarz, po czym szpetnie zaklął. ;) ;)