[MK 3] obicie podsufitki i boczków

Modyfikacje wizualne, lampy, wnętrze, spoilery...

Moderatorzy: QQxQ, G0 Karcio, VIP

Damian797
Mały gagatek
Mały gagatek
Kontakt:

[MK 3] obicie podsufitki i boczków

Post autor: Damian797 » śr kwie 15, 2009 12:21

Witam obijał ktoś już podsufitkę w golfie 3?jeśli tak to jakim materiałem jak to wyszło
?proszę o zdjęcia poglądowe i namiary na materiały nadające się do obicia.
Ostatnio zmieniony śr kwie 15, 2009 12:44 przez Damian797, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Fox_00
Forum Master
Forum Master

Post autor: Fox_00 » śr kwie 15, 2009 19:23

Ja byłem się kiedyś pytać o obicie podsufitki, i zawołali mi za to 150zł w skóropodobnym materiale.
I mi powiedzieli że tych oryginalnych nie obijają tylko robią nowe i wstawiają druty który je przyciągają do dachu :) tzn przytrzymują :) i widziałem akurat kumpla podsufitkę którą robili mu w Fordzie Probe i u drugiego kumpla w Golfie III to Ci powiem że nie za dobrze to wyglądało . Być może że inne firmy inaczej to wszystko robią, ale ta to akurat kichę odpieprzyła ...
Ale boczki drzwiowe i siedzenia to mi obszyli elegancko :bigok: (widziałem że w temacie coś o boczkach wspomniałeś).
Za jeden boczek w skórze zawołali ode mnie 100zł, ale się z nimi na końcu utargowałem na 50zł/za boczek i jeszcze z doszywanym innym kolorem :)

Awatar użytkownika
Sagi
_
_
Kontakt:

Post autor: Sagi » śr kwie 15, 2009 20:36

Damian797, ja obijałem podsyfitkę w passacie b2. Materiał kupiłem na metry w OBI. Wybrałem jasny kolor o miękkiej strukturze, podobny w dotyku do zamszu. Stary materiał zerwałem z tego piankowego podbicia podsufitki. Całość wysmarowałem klejem, takim jak np do kasetonów (ważne by nie wypalało pianki i materiałów styropianopodobnych). Na to położyłem materiał i zacząłem przygładzać, materiał lekko dał się naciągnąć więc efekt końcowy był super.

Zabawa na całe popołudnie, ale jeżeli stara podsufitka wygląda kiepsko to po takim zabiegu będzie jak nowa :bigok:

Niestety zdjęć nie mam :crazy:

Drive It Like You Stole It ...
Obrazek

Awatar użytkownika
eldorado84
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia

Re: [MK 3] obicie podsufitki i boczków

Post autor: eldorado84 » czw kwie 16, 2009 08:13

Damian797 pisze:Witam obijał ktoś już podsufitkę w golfie 3?jeśli tak to jakim materiałem jak to wyszło
?proszę o zdjęcia poglądowe i namiary na materiały nadające się do obicia.
ja obijałem - zobacz u mnie w profilu, wszystko opisane, a jak masz jakieś pytania to śmiało

http://www.w202.pl/viewtopic.php?t=10205&start=0
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=54809

- O żesz ty kur.., w chu.. jeb.. twoja mać, pier...ny, zasr.., poje..y kut..s !! - Powiedział marynarz, po czym szpetnie zaklął. ;) ;)

ODPOWIEDZ

Wróć do „Style”