to jak poskładasz to się pochwal fotkamifamo08 pisze:Ja starłem dziś gumy z całego panelu środkowego. Najpierw papier ścierny 240 lub nawet 600. Potem polerowałem pastą tempo. Efekt super. Jutro poskładam wszystko do kupy i będzie nówka sztuka
Czym pomalować lub okleić plastiki we wnętrzu?
Moderatorzy: QQxQ, G0 Karcio, VIP
Mój MKIV viewtopic.php?f=89&t=227169
-
- VW Klub Białystok
- Kontakt:
a nie prościej okleić?? tak ja ja i Andrzej_85 oto jego efekt
i w trakcie klejenia..
fotki zaczerpinięte z Andrzeja tematu
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t= ... &start=285
i w trakcie klejenia..
fotki zaczerpinięte z Andrzeja tematu
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t= ... &start=285
Ostatnio zmieniony pt lip 10, 2009 21:06 przez Marcinek, łącznie zmieniany 3 razy.
-
- Nowicjusz
- showtime
- VWGolf.pl Killer
- Kontakt:
Ja u siebie zacząłem od pokrywy popielniczki.
Najpierw matowanie, potem podkład DECO COLOR i na koniec bedzie lakier srebrny i bezbarwny. Robię ją na srebrno
Efekty pracy:
Zmatowana:
W podkładzie:
Fotki w lakierze i bezbarwnym dorzucę jak skończę
Najpierw matowanie, potem podkład DECO COLOR i na koniec bedzie lakier srebrny i bezbarwny. Robię ją na srebrno
Efekty pracy:
Zmatowana:
W podkładzie:
Fotki w lakierze i bezbarwnym dorzucę jak skończę
Ostatnio zmieniony śr sie 19, 2009 11:26 przez showtime, łącznie zmieniany 1 raz.
TuningKingz Shop | Najlepszy sklep tuningowy w Polsce z rabatami dla forów!
W ofercie m.in. Meguiar's, Shiny Garage, KW, H&R, Eibach, Bilstein, DEPO, TA Technix, FK, MTS-Technik i inne
Zapraszam!
---
Nowy projekt: CADDYlac 2KFL
W ofercie m.in. Meguiar's, Shiny Garage, KW, H&R, Eibach, Bilstein, DEPO, TA Technix, FK, MTS-Technik i inne
Zapraszam!
---
Mialem problem z kaseta na napoje, przetarlem ja gabka scierna dla lakiernikow i mylem antysiliconem. Calosc pomalowalem czarnym matem i wyglada jak nowa...mic.waw pisze:Nie mam jeszcze pomysłu na to jak usunąć tę gumową warstwę ze środka tego panelu i pod przyciskami. Może jakieś pomysły?
Not 4 Movi'n Just 4 Crusi'n
- showtime
- VWGolf.pl Killer
- Kontakt:
A tak wygląda efekt koncowy popielniczki
Zmotywowało mnie to do zrobienia rowniez w tym kolorze tunelu wokol skrzyni biegów i mieszka
I tak wygląda po 2 godzinach zmagań
A tak już na aucie
Troche lepiej niż ta guma...
---
Wziąłem sie ostro do roboty i usunalem wiesniackie listwy R32 style ktorym do oryginalu daleko było.. doszedlem do wniosku ze zrobie wszystko po swojemu i jest.
Po rozebraniu polowy auta
zlozylem
Zmotywowało mnie to do zrobienia rowniez w tym kolorze tunelu wokol skrzyni biegów i mieszka
I tak wygląda po 2 godzinach zmagań
A tak już na aucie
Troche lepiej niż ta guma...
---
Wziąłem sie ostro do roboty i usunalem wiesniackie listwy R32 style ktorym do oryginalu daleko było.. doszedlem do wniosku ze zrobie wszystko po swojemu i jest.
Po rozebraniu polowy auta
zlozylem
Ostatnio zmieniony pt sie 21, 2009 13:06 przez showtime, łącznie zmieniany 8 razy.
TuningKingz Shop | Najlepszy sklep tuningowy w Polsce z rabatami dla forów!
Zapraszam!
---
Zapraszam!
---
Łatwo schodzi przy użyciu szmatki i pasty tempo, trzeba się pozadnie napracować ale efekt dobry. Jedyny problem to uchwyt od strony kierowcy, pozostałości gumy za cholere nie da się usunąc (tak było w moim przypadku, może taka sztuka).
Ostatnio zmieniony sob wrz 12, 2009 12:42 przez roman_tyk, łącznie zmieniany 1 raz.
Uchwyty wyjalem i szorowałem. A tak to na zamontowanej konsoli, przy czym ramka climatronic sama mi sie wypiela i zdjalem meszek, bez problemu tak mozna czyscic. Ale trzeba uwazac na chropowaty plastik po bokach gdyz on tez sie łuszczy!!!!
Ogólnie poszło w parę godzin, najłatwiej plytka od napojów oraz uchwyt pasazera.
Cały kolejny dzień uchwyt od strony kierowcy. No i niestety tam guma za cholerę nie chciała sie poddać, szlifowałem nawet szlifierkami z nakładkami i zostały wzery gumy na plastiku. W końcu ja pomalowałem . Zacznij od uchwytu pasażera, podważ i sam wyskoczy. I później zobaczysz ile czasu na reszcie ci zejdzie.
Jesli chodzi o metody, to szmatka+tempo (ponoć automax tez dobra). Najpierw gume ścierałem patyczkiem od lodow albo czymś ostrym ale zeby nie porysować, a pozniej szmatka i tarcie. Wygląda dobrze, błyszczy się.
Jeśli chodzi o inne metody, próbowałem usunąć gumę przy użyciu:
- rozpuszczalniki do gumy, lakierow przeróżnych 3 rodzaje - NIC
- benzyna - NIC
- środki typu cify, chemia gospodarcza - NIC
- pumex w proszku - NIC
Ogólnie poszło w parę godzin, najłatwiej plytka od napojów oraz uchwyt pasazera.
Cały kolejny dzień uchwyt od strony kierowcy. No i niestety tam guma za cholerę nie chciała sie poddać, szlifowałem nawet szlifierkami z nakładkami i zostały wzery gumy na plastiku. W końcu ja pomalowałem . Zacznij od uchwytu pasażera, podważ i sam wyskoczy. I później zobaczysz ile czasu na reszcie ci zejdzie.
Jesli chodzi o metody, to szmatka+tempo (ponoć automax tez dobra). Najpierw gume ścierałem patyczkiem od lodow albo czymś ostrym ale zeby nie porysować, a pozniej szmatka i tarcie. Wygląda dobrze, błyszczy się.
- benzyna - NIC
- pumex w proszku - NIC
Ostatnio zmieniony sob wrz 12, 2009 19:43 przez roman_tyk, łącznie zmieniany 1 raz.
Dzięki za info uchwyty na drzwiach chyba wymienię na nowe ale za konsole się wezmę na pewno.roman_tyk pisze:Uchwyty wyjalem i szorowałem. A tak to na zamontowanej konsoli, przy czym ramka climatronic sama mi sie wypiela i zdjalem meszek, bez problemu tak mozna czyscic. Ale trzeba uwazac na chropowaty plastik po bokach gdyz on tez sie łuszczy!!!!
- benzyna - NIC
- pumex w proszku - NIC