[all VW] Pokażcie jakie macie zegary...
Moderatorzy: QQxQ, G0 Karcio, VIP
czerwone jest szybsze...! mój BYŁY karaVWanik:) viewtopic.php?p=2452282#2452282
kolejny karawan...viewtopic.php?f=91&t=442626
kolejny karawan...viewtopic.php?f=91&t=442626
a ja mam takie pytanko do was... bo chce sobie zmienić oświetlenie w moim MK2 i teraz nie wiem czym najlepiej to zrobić... zimna katoda czy listwa z diodami (albo tuba diodowa bo nie wiem czy to nie jest to samo)... tzn co najłatwiej zrobić i co najlepiej wygląda? za pomoc dziękuje
Pozdrawiam
Gorgio
Pozdrawiam
Gorgio
Wg. mnie listwa diodowa lub samodzielnie montowane diody LED. Ponieważ masz wtedy dobrą kontrolę nad tym gdzie to oświetlenie świeci i jak mocno. Zimne katody to ludzie ślepi chyba montują XD Ja miałem dwie białe diody to fest jasno było, teraz mam cztery niebieskie i w nocy na najmniejszym poziomie podświetlenia jest jeszcze za jasno.. Ale łatwo to zmienić ilością diod.
- dan_25
- Forum Master
- Kontakt:
Witam!!! panowie mam taki problem mianowicie jakiś czas temu robiłem swoje zegary [MKIII GT] i przy zakładaniu wskazówki prędkościomierza coś musiałem zrobić nie teges bo licznik mi teraz przekłamuje dokładnie o 10km/h i tu pojawia się pytanie jak to poprawić może ktoś sie orientuje ?????? ja tak myślę go rozebrać przekręcić wskazówkę o 10km/h poniżej 0 wyciągnąć w tej pozycji i włożyć na 0 tylko nie wiem czy dobrze kombinuje ??????
MK III >> mój zielony dupoVWóz
viewtopic.php?f=88&t=199091" onclick="window.open(this.href);return false;
MK I >> moja nowa zabawka
viewtopic.php?p=3387489#3387489" onclick="window.open(this.href);return false;
viewtopic.php?f=88&t=199091" onclick="window.open(this.href);return false;
MK I >> moja nowa zabawka
viewtopic.php?p=3387489#3387489" onclick="window.open(this.href);return false;
Wyjmij licznik, odkrec szybke zdejmij wskazowki od predkosci i obrotomierza. Zaloz z powortem licznik bez wskazowek i szybki do samochodu. Wlacz zaplon po 2-3 sekundach zaloz wskazowki na pozycje rowno 0km/h 0obr/min. Wylacz i wlacz zaplon, sprawdz ustawienie. Jesli dobrze to pozostaje Ci juz tylko przykrecic szybke. Powodzeniadan_25 pisze:Witam!!! panowie mam taki problem mianowicie jakiś czas temu robiłem swoje zegary [MKIII GT] i przy zakładaniu wskazówki prędkościomierza coś musiałem zrobić nie teges bo licznik mi teraz przekłamuje dokładnie o 10km/h i tu pojawia się pytanie jak to poprawić może ktoś sie orientuje ?????? ja tak myślę go rozebrać przekręcić wskazówkę o 10km/h poniżej 0 wyciągnąć w tej pozycji i włożyć na 0 tylko nie wiem czy dobrze kombinuje ??????
- przemek130
- Ma gadane
- Kontakt:
Moje tarcze :)
Całe oświetlenie wykonane dzięki forum Szykują sie koleje pomysły, ale to za jakiś czas. Jedyne co mi się nie podoba to wyświetlacze (czarne plamki w narożnikach)od poczatku takie miałem. Zrobie z nich negatyw, albo odkupie od kogoś komu popsuł sie cały licznik.
Go go golfer ------> http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?p=3337532&highlight=#3337532