[MK 2] Samodzielny montaż naby i kierownicy sporotwej
Moderatorzy: QQxQ, G0 Karcio, VIP
- k0nr4d
- _
- Auto: GSXR/A8
- Silnik: R4V8
- Kontakt:
Odkopuję temacik. Byłem parę dni temu na przeglądzie i diagnosta powiedział mi, że moja kierownica nie jest legalna (Raid, homologacja E1, 32cm). To samo powiedział o tylnych lampach Hella Black. I jak tu kur*a żyć w tym kraju? Skoro sprzęt ma homologację w Reichu i tam jest legalny, to u nas już nie? Podobno prawo unijne jest ponad naszym, czyli jeśli jest homologacja na UE, to u nas musi być legalne, dobrze rozumuję?
niekoniecznie dobrze...
prawo niemieckie ma sie do naszego tak, jak zupa do dupy... i to prawo i to, tylko ze niemcy moga miec z gola inne wymogi techniczne co do aut.
a prawo unijne tez nie ma pierwszenstwa przed naszym... hierarchia aktow prawnych wyglada tak, ze ratyfikowane umowy miedzynarodowe sa na rowni z ustawami, ale w przypadku konfliktu umowy maja pierwszenstwo stosowania, jednak szczerze watpie, aby niemiecka homologacja na kierownice byla przedmiotem jakiejs ratyfikowanej umowy miedzynarodowej.
prawo niemieckie ma sie do naszego tak, jak zupa do dupy... i to prawo i to, tylko ze niemcy moga miec z gola inne wymogi techniczne co do aut.
a prawo unijne tez nie ma pierwszenstwa przed naszym... hierarchia aktow prawnych wyglada tak, ze ratyfikowane umowy miedzynarodowe sa na rowni z ustawami, ale w przypadku konfliktu umowy maja pierwszenstwo stosowania, jednak szczerze watpie, aby niemiecka homologacja na kierownice byla przedmiotem jakiejs ratyfikowanej umowy miedzynarodowej.
Scirocco Team Portal
www.scirocco.pl
www.scirocco.pl
-
- Nowicjusz
Ja panowie mam problem zamówiłem kiere sportową z nabą i naba nie pasuje do mojego golfa można samemu to jakoś zrobić czy raczej ktoś poradzi jaką mam kupić na allegro może jakiś link lub coś...... rok Golfa 88
- k0nr4d
- _
- Auto: GSXR/A8
- Silnik: R4V8
- Kontakt:
Pewnie masz wąski wieloklin, potrzebujesz naby z wąskim wieloklinem albo przejściówki z wąskiego na szeroki (koszt około 10-20zł).
-
- Nowicjusz
Mam golfa rok 08\88 czyli to bedzie 16mm tak coś takiego ??