Moderatorzy: QQxQ, G0 Karcio, VIP
rydzu, wiem że laser jest dokładniejszy, ale my nie wycinamy rządku liter i cyfr 1mm wielkości, a dopiero przy takiej wielkości widać tą różnicę, z resztą dobry ploter i tak takie cyferki wytnie. jak chcesz to możemy porównać dokładność cięcia laserem i ploterem (wstaw zdjęcie najmniejszego szczegółu). Nie wiem za bardzo o ci CI chodzi z tymi odstępami pomiędzy kolorami... jeśli chodzi Ci o szerokość cięcia najcieńszych linii, to mogę uzyskać grubość włosa na ploterze.rydzu pisze:jungu, jeśli twierdzisz że twoje tarcze wyblądają lepiej albo bielej to proponuję zrobić porównaine szczegółów i zobaczymy jak wygląda jeden i drugi wyrób z bliska.
Skoro siedzisz tyle w reklamie to wiesz zapewne że ploterem nie osiągniesz takiej dokładności jak laserem, no i dotego te odstępy między kolorami. Sam wiesz jakie ograniczenia napotkałeś.
ja na ploterze uzyskam taki sam efekt. a laser ma tylko takie udogodnienie że możesz wyciąć równą linię w grubszej powierzchni niż zwykła folia. i nie chodzi mi o to że cięcie nożyka powoduje linię , ale taką linię mogę uzyskać wycinając ploterem (z odległości dwóch linii mogę uzyskać grubość włosa) tak więc trochę mnie nie zrozumiałeś.rydzu pisze:ale na dodatek zrobisz je w minimalnej odległości od siebie.
a tutaj nie pisałem o pojedyńczej linii tylko o odstępie dwóch linii....rydzu pisze:a ci piszę o odlehłościach pomiędzy poszczególnymi liniami na ploterze, a ty mi o grubości włosa pojedyńczej lini
wiesz już że to jest łatwe w wykonaniu, już tak robiłem tylko u mnie środek był czerwony, i przez biały kolor przechodził do jaskrawego niebieskiego... z resztą zobacz fotkigralik pisze:jak chcesz porównania to zrób tarcze taka jak na fotce swoim urządzeniem i jak możesz podswietl zeby górna czesc mfa byla czerwona a dolna zielona ale przy wygaszonym podswietleniu biała
nie wiem dlaczego traktujesz mnie jak bym był laikiem w tej dziedzinie...gralik pisze:wypowiadaj sie na temat na który nie masz pojęcia
jestem za.!k0nr4d pisze:niech nikt nikomu nie wpierdziela się w paradę i będzie spokój.
daj sobie spokój, przy takich rozmiarach i szczegółach wcale nie ma większej różnicy (może dziesiętna milimetra której i tak nie widać) pomiędzy ploterem i laserem a robisz z tego wielkie halo.rydzu pisze:Okazało się że na forum jest ktoś bardziej kumaty i nagle obraza majestatu. Tak cięzko się przyznać że ktoś zrobił coś dokładniejszego??
rydzu pisze:Denerwuje mnie tylko to, że ktoś próbuje wmawiać wszystkim że jest specjalistą i na wszsytkim się zna.
.rydzu pisze:jungu, powtarzasz się z tymi zdjęciami. Od samego początku pokazujesz to samo. Ciągle tylko że aparat masz kiepski i dlatego takie kiepskie zdjęcia.
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 13 gości