[mk4] Swap silnika
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
[mk4] Swap silnika
Witam , posiadam golfa 1.9tdi i przymierzam się do zmiany silnika na vr6, bo sam silnik pasuje , ale oprócz tego co potrzebuje do kupić ? Pozdrawiam
-
- VWGolf.pl Killer
[mk4] Re: Swap silnika
sterownik,instalacja,rozrusznik,pompa w zbiornik,poduszki silnika,kolektor wydechowy,dolot
Lepiej żebyś miał całego dawce czyli jakiegoś angola. Szkoda roboty po mojemu.
Touran bls+ oraz dwa razy Touran cayc+ to
To pochłonie ci taki SWAP że 5 tys zł albo i lepiej i jeszcze będziesz miał przestoje bo tego nie masz, tamto nie idzie ogarnąć itp. a tak masz wszystko i wyjazd starym i wjazd nowym. Nawet bakiem z koszem i pompka zrobisz wyjazd wjazd. Taki SWAP by był opłacalny jakoś to trzeba było robić 8-10 lat temu. Teraz to w golfie 6 można to robić.
Buda już nie jest mega atrakcyjna, jak jeszcze ruda zaczyna skubać to nie wiem czy jest sens. silnik ogarniesz a w środku już kokpit też zmęczony i siedzenia wysiedziane. No chyba jakaś różnica jest między golfem 4 18 letnim a golfem powiedzmy 6 który ma dopiero z 8 lat.
-
- VWGolf.pl Killer
opłacalne to nie jest nawet w nowszym aucie ale jak ktoś chcę to zrobi i tyle
Opłacalne może i nie ale już nie rażące. Zawsze można do nowej budy ( nowszej np mk6) zapakować silnik taki właśnie z golfa 4 R32. Nie będzie mega drogo w porównaniu do budy auta. Ewentualnie jakiego zapakować VR6 (2.
Z tym golfem 6 to bym nie szalal ,kolega robbil takiego ostatnio i juz prawie progow nie bylo.Sam jestem w trakcie swapa golfa 4 .
Mariusz