Golf IV 1.4 16v wymiana silnika
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Golf IV 1.4 16v wymiana silnika
Witam, jestem nowy na forum! Posiadam Golfa IV z 1.4 16v (AXP) w gazie i niestety ale silnik już zdycha i jest potrzebna wymiana, gdyż remont jest już praktycznie nieopłacalny. Jaki silnik mógłbym wsadzić do niego, żebym mógł go uratować, jednocześnie zachowując instalację gazową? Dałoby radę wsadzić do niego 1.8T? Pozdrawiam
Re: Golf IV 1.4 16v wymiana silnika
wszystko sie da. tylko czy cena bedzie ci odpowiadac jak wyjdzie gdzies ze 5000 najmniej a jak zaszalejesz to i nawet 10 tys zl.
nie wiem co tam strasznego w tym remoncie silnika. wymien pierscienie, uszczelniacze na zaworach, może prowadnice zaworowe po weryfikacji i tyle. tu za bardzo nie ma co inwestować bo auto za wiele warte nie jest.
nie wiem co tam strasznego w tym remoncie silnika. wymien pierscienie, uszczelniacze na zaworach, może prowadnice zaworowe po weryfikacji i tyle. tu za bardzo nie ma co inwestować bo auto za wiele warte nie jest.
Touran bls+ oraz dwa razy Touran cayc+ to
Wał przepuszcza na panewkach, w skrócie to silnik jest praktycznie do kapitalnego remontuwesol pisze: ↑sob wrz 11, 2021 15:08wszystko sie da. tylko czy cena bedzie ci odpowiadac jak wyjdzie gdzies ze 5000 najmniej a jak zaszalejesz to i nawet 10 tys zl.
to jeszcze mozna pomierzyc owalnosc czopow i stwierdzic czy sama wymiana panewek zalatwi sprawe. jesli nie to akbo auto sprzedajesz albo silnik wymieniasz.
Touran bls+ oraz dwa razy Touran cayc+ to
Po taniości to tylko poszukać słupka od 1,6 16v np o kodzie aus i zamontować go na gratach od obecnego....
A czy trzeba będzie wymienić coś więcej, np. moduł wtrysków, komputer itd?
Zostawiasz to na gratach od 1,4. Chyba że kusi cię moc 105KM tobwtedy więcej trzeba pozmieniać. Jest temat o modyfikacjach silnika 16v to jest tam więcej opisane.