1. Nie ma czegoś takiego (przynajmniej ja nie słyszałem) , możesz jedynie kupic jakis adapter zeby łaczyc sie przez aux albo samemu takie cos zrobic, ale to juz wchodzi lutowanie itd.
2. Najpierw musisz sie dowiedziec czy masz przepustnice elektroniczą czy na linke,zamontować mozna tylko w elektronicznej (przypuszczam ze masz tą elektroniczną, bo to automat). Potrzebna bedzie manetka z tempomatem ( kupujesz nową albo uzywaną, ale te nowe chinskie ponoc sie rozlatują), dodatkowo okablowanie plus wtyczka, jeszcze potrzebny bedzie laptop z kablem zeby zaprogramować komputer ( wystarczy najtanszy kabel kkl, jakies 20 zł na Alledrogo), sama procedura nie jest skomplikowana, ale trzeba na to poswiecic z godzinke, dwie. Bedziesz musiał rozebrac kolumne kierowniczą zeby zdemontowac stara manetke i zamontować nową. Trzeba bedzie zdemontować podszybie zeby podpiąc sie pod kabelki, Gdy wszystko zrobisz wystarczy tylko przeprogramowc kompa. Dokładna instrukcja jest gdzieś na forum.
3. Musiałbys zobaczyć jaki masz moduł komfortu, wiem że jakies modele ( chyba 1C0, ale nie jestem pewien) mają taką mozliwośc, wystarczy pobrac program i podłaczyc sie z modułem, na youtube jest nawet filmik jak to sie robi. A jeżeli twój moduł nie ma takiej opcji, to mozesz sobie taki kupic na Alledrogo koszt 50 zł, sam zamontowałem taki moduł i domyka mi szyby po zamknieciu samochodu