[mk4] BORA 1.6 Akl nie działa prędkościomierz plus pali bezpiecznik dmuchawy.

Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP

Awatar użytkownika
Yogowafel
Mały gagatek
Mały gagatek

[mk4] BORA 1.6 Akl nie działa prędkościomierz plus pali bezpiecznik dmuchawy.

Post autor: Yogowafel » czw wrz 27, 2018 01:15

Witajcie.
Mam problem ze swoją Bora mianowicie, nie działa prędkościomierz. Pierwszym razem przestał działać w połowie sierpnia na początku września wymieniłem impulsator w skrzyni ( okazała się urwana wtyczką czujnika) prędkościomierz zaczal działać poprawnie ale tylko przez ok tydzień. Później znowu umarł a wskaźnik paliwa szaleje na zakrętach. Dodatkowo od wczoraj notorycznie pali mi bezpiecznik od dmuchawy jak włączę 4 bieg , na pozostałych jest ok. Teraz pytanie czy nowy impulsator mógł już wyzionąć ducha? A problemu z dmuchawa to tylko przypadek , czy jednak może mieć coś jedno wspólne z drugim? Jak sądzicie?

Z góry dziękuję za pomoc.
Pozdrawiam

VW Bora Basic 99' :)
1.6 SR 74kW (101KM) AKL :)

Awatar użytkownika
marcin7x5
_
_

[mk4] Re: BORA 1.6 Akl nie działa prędkościomierz plus pali bezpiecznik dmuchawy.

Post autor: marcin7x5 » czw wrz 27, 2018 15:50

Miernik do reki i trzeba sprawdzić przewody. To, że pali bezpiecznik to jest albo zwarcie albo zbyt duzy pobór prądu wskutek nadmiernych obciążeń w układzie

Awatar użytkownika
Yogowafel
Mały gagatek
Mały gagatek

[mk4] Re: BORA 1.6 Akl nie działa prędkościomierz plus pali bezpiecznik dmuchawy.

Post autor: Yogowafel » czw wrz 27, 2018 21:07

Rozumiem. A jakie wartości powinny byc na kablach od impulsatora? Można jakoś wykluczyć uszkodzony licznik ?

VW Bora Basic 99' :)
1.6 SR 74kW (101KM) AKL :)

ODPOWIEDZ

Wróć do „Volkswagen: Golf - mk4 (1997 - 2005)”