Witajcie.
Mam problem ze swoją Bora mianowicie, nie działa prędkościomierz. Pierwszym razem przestał działać w połowie sierpnia na początku września wymieniłem impulsator w skrzyni ( okazała się urwana wtyczką czujnika) prędkościomierz zaczal działać poprawnie ale tylko przez ok tydzień. Później znowu umarł a wskaźnik paliwa szaleje na zakrętach. Dodatkowo od wczoraj notorycznie pali mi bezpiecznik od dmuchawy jak włączę 4 bieg , na pozostałych jest ok. Teraz pytanie czy nowy impulsator mógł już wyzionąć ducha? A problemu z dmuchawa to tylko przypadek , czy jednak może mieć coś jedno wspólne z drugim? Jak sądzicie?
Z góry dziękuję za pomoc.
Pozdrawiam
[mk4] BORA 1.6 Akl nie działa prędkościomierz plus pali bezpiecznik dmuchawy.
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
[mk4] BORA 1.6 Akl nie działa prędkościomierz plus pali bezpiecznik dmuchawy.
VW Bora Basic 99' :)
1.6 SR 74kW (101KM) AKL :)
[mk4] Re: BORA 1.6 Akl nie działa prędkościomierz plus pali bezpiecznik dmuchawy.
Miernik do reki i trzeba sprawdzić przewody. To, że pali bezpiecznik to jest albo zwarcie albo zbyt duzy pobór prądu wskutek nadmiernych obciążeń w układzie
[mk4] Re: BORA 1.6 Akl nie działa prędkościomierz plus pali bezpiecznik dmuchawy.
Rozumiem. A jakie wartości powinny byc na kablach od impulsatora? Można jakoś wykluczyć uszkodzony licznik ?
VW Bora Basic 99' :)