[mk4] Mrugające światła i wariujący licznik i problem z opalaniem auta

Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP

Bilik21
Nowicjusz
Nowicjusz

[mk4] Mrugające światła i wariujący licznik i problem z opalaniem auta

Post autor: Bilik21 » czw kwie 26, 2018 06:14

Cześć mój problem polega na tym że mrugają mi światła a licznik podczas zakończenia jazdy poprostu się resetuje wskazówki drgają a zegar i przebieg się zerują. 3 tygodnie temu oddałem auto do elektryka wymienił mi licznik i nie wiem co jeszcze tam robił no ale problem wrócił . Co radzicie ?
A drugi problem to z tym odpalaniem od czasu do czasu po prostu samochód nie chce odpalić. Robiłem rozrusznik na boshowskich częściach pali elegancko ale jak ma jakiś odpał sporadyczny, więc otwieram maskę potrząsam kablami z okolicy rozrusznika i odpala. Czasami trzeba kilka krotnie to robić a jak się już konkretnie wku... To tak trząse że aż cały motor chodzi i też nie zawsze pomaga ale odpala. Pomocy 🆘

Awatar użytkownika
Qto
_
_
Auto: MK 4
Silnik: ASZ
Kontakt:

[mk4] Re: Mrugające światła i wariujący licznik i problem z opalaniem auta

Post autor: Qto » czw kwie 26, 2018 08:29

Jak nie odpala...to po prostu nie kręci czy jest objaw jakby aku był słaby? Pierwszy problem to brak prądu...pytanie czy na samym liczniku czy dalej i ma to związek z drugim problemem.
Bezpiecznik 15 do sprawdzenia w pierwszym przypadku...a w drugim kable za które szarpiesz, klimy, punkty masowe pod aku i na skrzyni biegów.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Volkswagen: Golf - mk4 (1997 - 2005)”