brak klaksonu golf iv
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
- pawllo0808
- Nowicjusz
brak klaksonu golf iv
witam wszystkich, mam problem z brakiem klaksonu. W kierownicy słychac "strzelanie" w trakcie przyciskania kierownicy wiec przekaznik chodzi (chyba), sprawdziłem czujniki miernikiem te do syreny i niby działają (tzn. pokazuja przekaz prądu) wiec to beda syreny do wymiany? bezpiecznik jest ok prosze o pomoc
-
- VWGolf.pl Killer
brak klaksonu golf iv
w czym problem sprawdzić na krótko
Sprzedam części do pomp wtryskowych,całe pompy 110afn,90 1z, 90 Z górnym przelewem,pompa renault 1.9dti tłok 11
- pawllo0808
- Nowicjusz
brak klaksonu golf iv
Obydwa seryjne klaksony byly spalone,kupilem uniwersalne podmienilem i dziala. Dzieki mozna zamknac
-
- Nowicjusz
brak klaksonu golf iv
witam wszystkich w świąteczny poranek
mam problem z klaksonem... jedyna siostra wczoraj miała ślub, więc jako starszy brat chciałem być słyszalny podczas przejazdu z kościoła na salę i w połowie drogi "skończył" mi się klakson. wrócił później na chwilę, ale znowu go nie ma... co mogło się stać i jak to uzupełnić?
mam problem z klaksonem... jedyna siostra wczoraj miała ślub, więc jako starszy brat chciałem być słyszalny podczas przejazdu z kościoła na salę i w połowie drogi "skończył" mi się klakson. wrócił później na chwilę, ale znowu go nie ma... co mogło się stać i jak to uzupełnić?
-
- VWGolf.pl Killer
brak klaksonu golf iv
cewka się spaliła,klakson do wymiany ,możesz jeszcze sprawdzić czy napięcie dochodzi,miernik lub żarówkę wpiąć i zobaczyć...
Sprzedam części do pomp wtryskowych,całe pompy 110afn,90 1z, 90 Z górnym przelewem,pompa renault 1.9dti tłok 11
-
- Nowicjusz
brak klaksonu golf iv
a musi być oryginał, czy jakaś dowolna trąbka? jak z mocowaniem i gdzie ja w ogóle znajdę to ustrojstwo??
-
- VWGolf.pl Killer
brak klaksonu golf iv
nie musi ,kostka by pasowała bez przeróbki,najlepiej szrot ,możesz kupić nowy ,zamienniki do 50 zł,oryginał sporo droższy...
-
- Nowicjusz
brak klaksonu golf iv
wiesz co... za używkę dam pewnie ze 30 zł, myślę kupić nawet jakiegoś nowego chińczyka za 20 zł - zawsze będzie gwarancja jak się zwali...
a znajdę to w jakimś dostępnym miejscu, czy trzeba po drodze coś demontować, żeby się do niego dostać??
a znajdę to w jakimś dostępnym miejscu, czy trzeba po drodze coś demontować, żeby się do niego dostać??
-
- VWGolf.pl Killer
brak klaksonu golf iv
pod zderzakiem,dostać się od spodu,jak masz ekologię musisz zdjąć...
-
- Nowicjusz
brak klaksonu golf iv
Witam, ja klaksonu nie mam niestety od zakupu... podpiełem na krótko dwa klaksony pod aku działaja(w dwóch przewodach jest masa), bezpieczniki nr 40 ok i jest na na min 12v, przekaznik 53 tez chyba ok był drugi podmieniłem i nic to nie dało,pod przekaznikiem 53 na nózkach sprawa wyglada tak:
nr.30 jest 12v
nr.85 -masa
nr.86 - nie ma nic (po zapłonie tez nic) lecz po nacisnieciu klaksona jest masa
nr.87 - masa
.... Kierownica 3ramiena po nacisnieciu klaksonu w kierownicy brak pikniecia za pewne sprawa nie jest prosta skoro poprzednik tego nie naprawił , rozebrałem tez kiere chyba wszystko wyglada ok poza czarnym przewodem który utknał w otworze i nie da sie wyciagnac...
nr.30 jest 12v
nr.85 -masa
nr.86 - nie ma nic (po zapłonie tez nic) lecz po nacisnieciu klaksona jest masa
nr.87 - masa
.... Kierownica 3ramiena po nacisnieciu klaksonu w kierownicy brak pikniecia za pewne sprawa nie jest prosta skoro poprzednik tego nie naprawił , rozebrałem tez kiere chyba wszystko wyglada ok poza czarnym przewodem który utknał w otworze i nie da sie wyciagnac...
- Qto
- _
- Auto: MK 4
- Silnik: ASZ
- Kontakt:
brak klaksonu golf iv
prawidłowosokol27je pisze:nr.30 jest 12v
powinno być +12V po zapłoniesokol27je pisze:nr.85 -masa
prawidłowosokol27je pisze:nr.86 - nie ma nic (po zapłonie tez nic) lecz po nacisnieciu klaksona jest masa
weź kawałek kabelka i zrób zworkę z nr 30, klakson powinien zatrąbićsokol27je pisze:nr.87 - masa
tylko klakson nie działa czy coś jeszcze ?