Golf 4 1.6 sr Magistrala Can
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Golf 4 1.6 sr Magistrala Can
Witam mam problem z golfem 4 1,6 sr 2000r padł mi sterownik (sterownika magistrala Can) teraz nie wiem co robić nie bardzo umiem programować może ktoś wie i podpowie co i robić czytałem ze jest opcja żeby kupić komputer pokładowy z zegarami i kluczykiem i wymienić tylko grot kluczka na swój i niby zadziała, mogę też kupić taki sam sterownik o takim samym numerze tylko trzeba imo zaprogramować może ktoś wie co i jak i pomoże ?
Re: Golf 4 1.6 sr Magistrala Can
skasować błędy. Co się pojawi - magistrala CAN to wiązka łącząca sterownik silnika z ABS i licznikiem. Sprawdzić błędy w liczniku
Masz pytanie pisz ale nie rób ping-ponga - treściwie pytaj o całość co chcesz się dowiedzieć
regulamin działu technicznego
były mk2 GTD, mk3 1Y, mk4 AKQ, mk4 AXR , A3 8P jest EOS , New Beetle cabrio - oznaczone Käfer, Audi A5
regulamin działu technicznego
były mk2 GTD, mk3 1Y, mk4 AKQ, mk4 AXR , A3 8P jest EOS , New Beetle cabrio - oznaczone Käfer, Audi A5
Re: Golf 4 1.6 sr Magistrala Can
Niekoniecznie jest coś zle, mogłeś kupić sterownik od auta które miało skrzynię automatyczną. Wtedy sa błędy z komunikacji CAN sterownika silnika ze sterem skrzyni.