[mk4] Lampa valeo bez halogenu
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
- Krzysiu416
- Nowicjusz
[mk4] Lampa valeo bez halogenu
Witam. Dzisiaj niestety straciłem przednią prawa lampę (kamień). Przeglądam allegro i widzę, że jak są valeo to bardzo często bez halogenu. Mam pytanie czy w takiej da się przełożyć szkło halogenu od starej lampy ? Czy lampa bez halogenu nie ma również mocowania żarówki itp?
[mk4] Re: Lampa valeo bez halogenu
Da się przełożyć halogen przeciwmgłowy. Trzeba tylko wyjąć tę zaślepkę i w słupki wkręcić 3 śrubowkręty ze starej lampy. Dodatkowo trzeba przełożyć instalację wewnątrz lampy.
Witajcie, żeby nie zakładać nowego tematu.
Pytanko, jak mam teraz lampy bez halogenu i kupię lampy z halogenami to muszę przerabiać kostki albo włącznik ?
Pytanko, jak mam teraz lampy bez halogenu i kupię lampy z halogenami to muszę przerabiać kostki albo włącznik ?
A jaki masz teraz włącznik świateł ? Z halogenami przednimi czy bez ? I ile masz przewodów w kostce przy lampie? Jeżeli wszystkie miejsca są zajęte to masz instalacje (musisz mieć przewód szaro-żółty).
Włącznik mam na pewno bez halogenu ale muszę jeszcze kostkę sprawdzić
Aha zobacz czy w kostce , która wchodzi do wyłącznika świateł masz przewód oznaczony NL .( NL jest na wyłączniku świateł ).
- Qto
- _
- Auto: MK 4
- Silnik: ASZ
- Kontakt:
Przecież jak w aucie nie było halogenów to i włącznika nie będzie ani instalacji...jedynie może być kabelek idący od lampy do wnętrza auta - to już coś - ale resztę trzeba dosztukować. Było kilka tematów o dokładaniu halogenów...i wszystko opisane