Tempomat. Brak kabli w kostce fioletowo czarnej
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Witam, proszę o pomoc u mnie też po zamontowaniu manetki tempomatu i doprowadzeniu wiązki na podszybie nie mam gdzie podłączyć
Golf IV 1.4 16V rok 2003 kod silnika BCA
czy można to podłączyć do tego sterownika ja tak to w które piny trzeba się wpiąć ?
Proszę o pomoc!
Golf IV 1.4 16V rok 2003 kod silnika BCA
czy można to podłączyć do tego sterownika ja tak to w które piny trzeba się wpiąć ?
Proszę o pomoc!
Siema. Jestem tu nowy. Chcę sobie założyć tempomat do swojego golfa 16SR. Piszesz, że wiesz jak to zrobić, więc jak mogę prosić o pomoc Gdzieś czytałem że da się to zrobić bo mimo iż mam przepustnicę na lince to wszystko może iść przez silnik krokowy. Jak coś czekam. Z góry dzięki.
Re: Tempomat. Brak kabli w kostce fioletowo czarnej
Witam na forum
Nie będę zakładał nowego tematu..mam szybkie pytanie, mianowicie mam Borę 2001r, silnik ASZ, 1,9tdi, ma potencjometr gazu, podłączyłem już manetkę tempomatu, mam kabel...i teraz gdzie podłączyć się z tym kablem jak na podszybiu nie mam skrzynki? Pod komputer?
Czy w TDI schemat podłączenia będzie prawidłowy: Bo jest on chyba od benzyniaków..
pin 2 z manetki do sterownika silnika pin 75
pin 3 z manetki do sterownika silnika pin 57
piny 4 i 7 z manetki do sterownika silnika pin 38
pin 5 z manetki do sterownika silnika pin 76
pin 6 z manetki do bezpiecznika nr 5
Pozdrawiam.
Nie będę zakładał nowego tematu..mam szybkie pytanie, mianowicie mam Borę 2001r, silnik ASZ, 1,9tdi, ma potencjometr gazu, podłączyłem już manetkę tempomatu, mam kabel...i teraz gdzie podłączyć się z tym kablem jak na podszybiu nie mam skrzynki? Pod komputer?
Czy w TDI schemat podłączenia będzie prawidłowy: Bo jest on chyba od benzyniaków..
pin 2 z manetki do sterownika silnika pin 75
pin 3 z manetki do sterownika silnika pin 57
piny 4 i 7 z manetki do sterownika silnika pin 38
pin 5 z manetki do sterownika silnika pin 76
pin 6 z manetki do bezpiecznika nr 5
Pozdrawiam.
- Qto
- _
- Auto: MK 4
- Silnik: ASZ
- Kontakt:
jaki kabel ? jak nie masz skrzynki ?raaza pisze:podłączyłem już manetkę tempomatu, mam kabel...i teraz gdzie podłączyć się z tym kablem jak na podszybiu nie mam skrzynki?
-
- Nowicjusz
Odgrzeje troszkę kotleta
Posiadam golfa 1.4 16V 55kW 2001rok AXP i chcę zamontować tempomat jednak nie mam przewodów w czarno fioletowej kostce. W kostce ECU mam innaczej liczone piny. Ktoś wie pod które piny mam się podlutować?
Posiadam golfa 1.4 16V 55kW 2001rok AXP i chcę zamontować tempomat jednak nie mam przewodów w czarno fioletowej kostce. W kostce ECU mam innaczej liczone piny. Ktoś wie pod które piny mam się podlutować?
Na tej fotce masz rozpiskę dla AXP
blue/grey to 2 PIN z manetki
red/yellow 3
black/white 4 i 7
white to 5
https://s12.postimg.org/xs2ov11cd/Tempo ... ie_ECU.jpg" onclick="window.open(this.href);return false;
blue/grey to 2 PIN z manetki
red/yellow 3
black/white 4 i 7
white to 5
https://s12.postimg.org/xs2ov11cd/Tempo ... ie_ECU.jpg" onclick="window.open(this.href);return false;
-
- Nowicjusz
Okej dziś po pracy ale dolutuje do tych pinów i zdam relacje.
-
- Nowicjusz
Heh u mnie te piny są wogóle nie używane, zdaje się że będę musiał poszukać odpowiednich wsuwek i spróbować rozpiąć kostkę aby je dołączyć. Popatrze na tme co mają.
- Qto
- _
- Auto: MK 4
- Silnik: ASZ
- Kontakt:
Jeśli nie ma wtyczki w podszybiu...a w benzynie nie ma...to przy ECU też będzie pusto w pinach odpowiedzialnych za tempomat
- luckyboy
- Gadatliwa bestia
- Silnik: BCA
Z tego co widziałem na necie w przewodnikach, to zwykle są w zlaczu wolne piny do których trzeba włożyć przewody.
- luckyboy
- Gadatliwa bestia
- Silnik: BCA
Miałem tak samo. Zakładałem tempomat przedwczoraj w BCA i nie było pinów do obsługi tempomatu w kostce ECU - trzeba dołożyć.
-
- Nowicjusz
Jak dołożyć te piny w ECU i czy jest to ta dłuższa kostka, czy ta krótsza? Z góry dzięki za odpowiedź