[mk4] Słabo świecące światła mijania HELLA CELIS
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
- Bartolomeo171
- Mały gagatek
- Kontakt:
Witam witam
Problem dotyczy Golfa IV, mam zamontowane takie oto lampy
Zdjęcie nie przedstawia moich lamp Moje nie miały dekli z tyłu... ;/ Poprzedni właściciel jeździł bez nich i szkła reflektorów są zakurzone od wewnątrz + przy zaparowaniu powstały plamy błota powstałego z tego kurzu i wody.
Problem mój jest taki, że pomimo zamontowania zestawu HID, reflektory świecą kiepsko! Aby to opisać, powiem, że nie widać ładnego odcięcia na drodze tylko światło gładko przechodzi w ciemności(przy dojechaniu do ściany pięknie odcina)
Co radzicie? problem leży w brudnych szkłach? czy może odbłyśniki w soczewkach są już wypalone? nie wiem ile czasu auto ma te reflektory... Dobrze, że mam halogeny, to mnie ratuje w nocy
Ratuje mnie coś takiego??
http://allegro.pl/regeneracja-reflektor ... 92469.html" onclick="window.open(this.href);return false;
To moje lampy tuż to myjni
Dodam, że w 70 % to nie para tylko taki jakiś biały syf
Problem dotyczy Golfa IV, mam zamontowane takie oto lampy
Zdjęcie nie przedstawia moich lamp Moje nie miały dekli z tyłu... ;/ Poprzedni właściciel jeździł bez nich i szkła reflektorów są zakurzone od wewnątrz + przy zaparowaniu powstały plamy błota powstałego z tego kurzu i wody.
Problem mój jest taki, że pomimo zamontowania zestawu HID, reflektory świecą kiepsko! Aby to opisać, powiem, że nie widać ładnego odcięcia na drodze tylko światło gładko przechodzi w ciemności(przy dojechaniu do ściany pięknie odcina)
Co radzicie? problem leży w brudnych szkłach? czy może odbłyśniki w soczewkach są już wypalone? nie wiem ile czasu auto ma te reflektory... Dobrze, że mam halogeny, to mnie ratuje w nocy
Ratuje mnie coś takiego??
http://allegro.pl/regeneracja-reflektor ... 92469.html" onclick="window.open(this.href);return false;
To moje lampy tuż to myjni
Dodam, że w 70 % to nie para tylko taki jakiś biały syf
Nie wiem po co to pytanie skoro sam już sobie odpowiedziałeś...
Reflektory zasyfione, kurzu pełno. Dodatkowo wilgoć zrobiła swoje - pewnie lustra do regeneracji. Lampę trzeba rozebrać, wyczyścić, lustra do regeneracji i wtedy będzie świecić. Bez tego masz pewnie gorzej niż na zwykłych żarówkach.
Po drugie pamiętaj że celis mimo tego że to hella już w mk3 świeciły jak na swoją cenę słabo...
No i po 3 - puki nie załatwisz dekli nie masz co robić regeneracji.
Po 4 - pamiętaj że lustro jest tak delikatne, że dotknięcie go palcem może spowodować jego odklejenie. Koszt regeneracji to koło 50 zł za element.
Reflektory zasyfione, kurzu pełno. Dodatkowo wilgoć zrobiła swoje - pewnie lustra do regeneracji. Lampę trzeba rozebrać, wyczyścić, lustra do regeneracji i wtedy będzie świecić. Bez tego masz pewnie gorzej niż na zwykłych żarówkach.
Po drugie pamiętaj że celis mimo tego że to hella już w mk3 świeciły jak na swoją cenę słabo...
No i po 3 - puki nie załatwisz dekli nie masz co robić regeneracji.
Po 4 - pamiętaj że lustro jest tak delikatne, że dotknięcie go palcem może spowodować jego odklejenie. Koszt regeneracji to koło 50 zł za element.
i po 5 wielki - za CHIŃSKI HID
Miarą inteligencji człowieka-jest umiejętność szukania w Google
MK IV Variant AGR NAPĘDZANY przez ON
- Bartolomeo171
- Mały gagatek
- Kontakt:
[mk4] Re: Słabo świecące światła mijania HELLA CELIS
Nie stać mnie na ori a chciałbym coś widzieć w nocy, jakieś jeszcze pytanie masz?Haki pisze:i po 5 wielki - za CHIŃSKI HID
Bartolomeo171 pisze:Nie stać mnie na ori a chciałbym coś widzieć w nocy, jakieś jeszcze pytanie masz?Haki pisze:i po 5 wielki - za CHIŃSKI HID
Żadnych ... na wszystkie dostałeś odpowiedź .. a za wszystko zapłacisz kartą MS
Miarą inteligencji człowieka-jest umiejętność szukania w Google
- Johnatan
- VWGolf.pl Killer
- Kontakt:
mk4 ori hella świeci bardzo bardzo ładnie.
http://adven-vksh.ru/14f20" onclick="window.open(this.href);return false;
Raczej efekt placebo. Elementy wykorzystane do budowy takie jak w Celisach z mk3 - soczewka, system podświetlania ringów taki sam. Widziałem Celisa w akcji w mk3 w nocy na żarówkach X-Treme Philipsa + przekaźniki i była bardzo dobrze, szkoda tylko że porównywalnie z reflektorami za 400 zł.
PS-Piszesz że nie stać cie na ori - w sumie dziwna sprawa bo takie celisy to często chodzą jak ori zestaw xenonów do mk4.
Dziwne że ludzie kilkadziesiąt lat jeździli autami na zwykłych żarówkach jak choćby takimi cudami jak R2 w Skodzie 105 czy innych która świeciła dość kiepsko w porównaniu z dzisiejszymi wynalazkami i widzieli w nocy sporo. Sam śmigam na żarówkach i w nocy spokojnie widać pobocze, drogę i inne, więc... U ciebie przekichane jest to że masz padnięte reflektory, więc tobie xenon nie pomoże ani nic innego, jedynie regeneracja. A do puki tego nie zrobisz możesz śmigać na czym chcesz i tak będzie jak w nocy z świeczką.Bartolomeo171 pisze:
Nie stać mnie na ori a chciałbym coś widzieć w nocy, jakieś jeszcze pytanie masz?
PS-Piszesz że nie stać cie na ori - w sumie dziwna sprawa bo takie celisy to często chodzą jak ori zestaw xenonów do mk4.
- Bartolomeo171
- Mały gagatek
- Kontakt:
Takie celisy miałem zamontowane podczas kupna auta, chętnie odstąpię za zestaw ori xenonów...
W tym stanie nie licz na taką wymianę... Lampy do regeneracji, dasz za to góra 200 zł i masz pięknie świecące lampy.
- Bartolomeo171
- Mały gagatek
- Kontakt:
Kompletna regeneracja 2 x 160zł a sam odbłyśnik po 60zł chyba, że ktoś z Was zna taniej. W przypadku drugiej opcji, trzeba samemu się bawić w klejenie.
Tylko że klejenie klosza zrobisz sobie spokojnie sam w domu...
Na allegro ostatnio patrzyłem i zakład który się ogłaszał cenił lustra soczewek w granicach 50 - 60 zł za sztukę.
Na allegro ostatnio patrzyłem i zakład który się ogłaszał cenił lustra soczewek w granicach 50 - 60 zł za sztukę.
Mała aktualizacja tematu odnośnie lamp Hella Celis
Ostatnio szukałem alternatywy dla oryginalnego xenonu, chciałem coś bardziej rzadkiego i bez konieczności zakładania samopoziomowania lamp. Rozważałem zakup Celisów, ale odpuściłem po tym, jak przeczytałem o nich opinie na zagranicznych forach.
W lampach występuje duży problem dotyczący ringów. Częstej awarii ulega regulator napięcia LEDów, jak i same LEDy. Znalazłem opinię użytkownika, któremu ringi przestały świecić już po roku użytkowania nowych lamp...
Sam regulator jak i LEDy, takie jak fabryczne, są trudno dostępne i chyba już nie są produkowane, więc trzeba kombinować. Oprócz tego ringi bardzo szybko tracą swoją białą barwę i żółkną. Dodając do tego słabo świecące soczewki zakup jest nieopłacalny.
Zamiast Celisów skusiłem się na inny wyrób Helli, lampy w optyce Golfa V:
https://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=23&t=376548
Ostatnio szukałem alternatywy dla oryginalnego xenonu, chciałem coś bardziej rzadkiego i bez konieczności zakładania samopoziomowania lamp. Rozważałem zakup Celisów, ale odpuściłem po tym, jak przeczytałem o nich opinie na zagranicznych forach.
W lampach występuje duży problem dotyczący ringów. Częstej awarii ulega regulator napięcia LEDów, jak i same LEDy. Znalazłem opinię użytkownika, któremu ringi przestały świecić już po roku użytkowania nowych lamp...
Sam regulator jak i LEDy, takie jak fabryczne, są trudno dostępne i chyba już nie są produkowane, więc trzeba kombinować. Oprócz tego ringi bardzo szybko tracą swoją białą barwę i żółkną. Dodając do tego słabo świecące soczewki zakup jest nieopłacalny.
Zamiast Celisów skusiłem się na inny wyrób Helli, lampy w optyce Golfa V:
https://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=23&t=376548