Witam. Kupiłem Golfika bez kluczyka z immobilizerem ponieważ właściciel przed samym dniem zakupu takowy zgubił. Mam kluczyk(sam grot) bez pestki i samochód gaśnie po sekundzie.(Żeby uprzedzić *#cenzura#* silnik był sprawdzony przed zgubieniem kluczyka z immo ) Przeczytałem chyba z 5 tematów tu na forum z archiwum i obejrzałem kilkadziesiąt filmów o "Immo Off" commanderze itp. Próbowałem łączyć sie kkl-em ale nic to nie dało.
Kilka pytań z tym związanych:
1.Czy ktoś wie jak poradzić sobie z immo bez orginalnego kluczyka?
2.Zmiana sterownika na taki bez immo z innego auta?(odkupie)Sterownik: Simens 037906025... - (tutaj jest Litera np.: A,B,E,K i inne albo bez litery, co to oznacza?)
3.Wyrzucenie immo poprzez wylutowanie chipa ze sterownika do jego przeprogramowania?(Ktoś z forum mógłby pomóc w tym temacie?)
Silnik AGG 2.0 z Gti
Pomóżcie bo już bym polatał a stoje z powodu dwu milimetrowej pastylki.
Z góry dzięki
Brak kluczyka do auta problem z immobilizerem (SIMOS)
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
-
- Nowicjusz
- Auto: golf 3 cabrio 2.0gti 2E, passat b5 1.8t APU i roomster 1.4 tdi BNM
- Kontakt:
Re: Brak kluczyka do auta problem z immobilizerem (SIMOS)
Rozwiązałem ten problem u siebie w 2e, kupiłem sterownik z wersji 92 rok gdzie nie było immo, teraz chce wywalić całkiem immo z samochodu, odpiołem wszystkie wtyczki z immo i auto dalej odpala, więc działaj tylko kabel do komunikacji musisz puścić własny omijając puszkę
Przepraszam że odświeżyłem ten stary temat ale kolega nie otrzymał pomocy więc wysłałem ją dla innych osób. Nie wiem co się stąło z tym forum bo kiedyś naprawdę wszyscy chetnie pomagali teraz niewiele się dzieje
Przepraszam że odświeżyłem ten stary temat ale kolega nie otrzymał pomocy więc wysłałem ją dla innych osób. Nie wiem co się stąło z tym forum bo kiedyś naprawdę wszyscy chetnie pomagali teraz niewiele się dzieje