Ściaga mi tył auta
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
-
- Nowicjusz
Ściaga mi tył auta
Kupiłem niedawno golfika 3 i kupel jadacy zamna stwierdził ze sciaga moje auto na prawo (robi cztery slady) tj tył auta jaka moze byc przyczyna Hellp
Ostatnio zmieniony pn kwie 23, 2007 20:02 przez michal10013, łącznie zmieniany 1 raz.
michall
bizak pisze:zapewne byl strzelony w tylni bok i cale kolo sie przestawilo tj most pewnie, wjedz na kanal i zobacz jak to wyglada od spodu
Kolego most to masz jak masz tylno napędowca.
A co do problemu to nie koniecznie musiał być "strzelony w bok";
Znojomy tak załatwił auto na dziurze wielkości "leja po minie przeciw czołgowej".
W takim wypadku może się okazać konieczna wymiana belki skrętnej (tylnej osi).
[ Dodano: 22 Kwi 2007 20:22 ]
bizak pisze:zapewne byl strzelony w tylni bok i cale kolo sie przestawilo tj most pewnie, wjedz na kanal i zobacz jak to wyglada od spodu
Kolego most to masz jak masz tylno napędowca.
A co do problemu to nie koniecznie musiał być "strzelony w bok";
Znojomy tak załatwił auto na dziurze wielkości "leja po minie przeciw czołgowej".
W takim wypadku może się okazać konieczna wymiana belki skrętnej (tylnej osi).
- Grzesiekk1982
- VWGolf.pl Killer
Jak most napędowy to jest to oś zależna a nie niezależna .Grzesiekk1982 pisze:Nie tylko, mój Golf też ma mostarek wamej pisze:Kolego most to masz jak masz tylno napędowca.
michal10013, najpierw tak, jak kolega mówi jedź na geometrię zawieszenia.
Jeśli to nie pomoże, to pozostaje pomiar płyty podłogowej.
Proponuje udać się na najbliższy parking odszukać takie "cudo" jak PF 125P i zajrzeć mu pod dupę.
Pozdrowionka.
ehh no wlasnie zle sie wyrazilem chodzilo mi o ta belkearek wamej pisze:Kolego most to masz jak masz tylno napędowca.
wiesz jak wejdzie pod spod to moze na pierwszy rzut oka bedzie wiedzial co sie z nim stalo czy strzelony byl tyl czy przod, a co do zbierzonosci to podstawa i oczywiste
ale czy tutaj zrobilby sie czteroslad?arek wamej pisze:A co do problemu to nie koniecznie musiał być "strzelony w bok";
Pozdrawiam Bizak
-
- Nowicjusz
Oprócz tego sprawdz czy łożyska kół tylnych są dobre. ponieważ u mnie jak miałem walnięte łożysko to prawe koło wystawało bardziej od lewego .SouleR pisze:kola wywazone? felgi proste? powietrze jest? silent blocki dobre?
Pozdrawiam
[url=http://www.fotosik.pl][img]http://images27.fotosik.pl/188/194a0404a4064a2e.jpg[/img][/url]
i LOVE DRIVE :)
i LOVE DRIVE :)
-
- Nowicjusz