Witam wszystkich. Proszę o radę w sprawie wymiany rozrządu. Mam mk4 gti 1.8t (ARZ) z 2000r. 83 tys km.
1) co dokladnie powinien zawierac komplet rozrzadu?
2) czy wymieniac tez pompe wody? Czytalem, ze jak jest napedzana rozrzadem to tez powinno sie wymienic, tylko nie wiem jak jest w 1.8t - jest napedzana rozrzadem?
3) jakiej firmy czesci polecacie?
4) czy ten komplet moze byc?
http://www.allegro.pl/item184367958_roz ... di_wk.html
Jesli nie to jaki inny polecacie?
5) czytalem cos o sprawdzaniu kata wtrysku po wymianie. Czy w zwiazku z tym z wymiana rozrzadu powinienem sie udac do warsztatu, ktory posiada VAG?
6) jaka wyjdzie cena za wysokiej jakosci rozrzad oraz za wymiane w dobrym warsztacie? Nie zaluje pieniedzy wiec dla mnie bez roznicy czy wydam 700zł czy 1000zł (aczkolwiek 1,8tys w ASO jakie zawolali to troche duzo skoro gdzie indziej moge to zrobic solidnie i duzo taniej).
Dzieki wielkie za wszelka pomoc.
Wymiana rozrzadu w 1.8T
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Wymiana rozrzadu w 1.8T
Ostatnio zmieniony ndz kwie 22, 2007 12:49 przez Cris, łącznie zmieniany 1 raz.
- Street Fighter
- Mały gagatek

- Kontakt:
- Ja mam 8V i był 1 pasek, ale nie wiem czy w 16v i 20v nie ma czasem 2 paskówCris pisze:1) co dokladnie powinien zawierac komplet rozrzadu?
- Napinacz paska
- Pompa wody
Pompe wody też powinieneś wymienićCris pisze:2) czy wymieniac tez pompe wody? Czytalem, ze jak jest napedzana rozrzadem to tez powinno sie wymienic, tylko nie wiem jak jest w 1.8t - jest napedzana rozrzadem?
Ja mam pasek Bosha, napinacz SKF czy coś takiego, pompa chyba HKSCris pisze:3) jakiej firmy czesci polecacie?
Kata na VAGu nie sprawdzisz... chyba że lambda coś pokaże ale 100% pewności nie maCris pisze:5) czytalem cos o sprawdzaniu kata wtrysku po wymianie. Czy w zwiazku z tym z wymiana rozrzadu powinienem sie udac do warsztatu, ktory posiada VAG?
Ja płaciłem coś koło 700zł a to jest 8V słyszałem że za 16V coś koło 1400zł ale nie wiem na 100%. A co do ASO masz racje zdzierają niemiłosiernie...6) jaka wyjdzie cena za wysokiej jakosci rozrzad oraz za wymiane w dobrym warsztacie? Nie zaluje pieniedzy wiec dla mnie bez roznicy czy wydam 700zł czy 1000zł (aczkolwiek 1,8tys w ASO jakie zawolali to troche duzo skoro gdzie indziej moge to zrobic solidnie i duzo taniej).
[ Dodano: 21 Kwi 2007 22:04 ]
To 700zł to były części, oleje, filtry + robocizna. Za sam rozrząd nie wiem ile jest...
\(O8o)==®==(o8O)/
[b]S[/b]augrohr[b]R[/b]egisterumschaltbar rulez ;)
[b]S[/b]augrohr[b]R[/b]egisterumschaltbar rulez ;)
ad2)ja mam TDI i wymieniali wraz z pompą wody ale niewiem jak to jest w benzynie
ad3)Bosch jest chyba dosyć dobry
ad5) jedynie taki z VAGiem i do tego udaj się do najlepszego serwisu w okolicy bo w rozrządzie nie ciężko jest coś spierniczyć mi np. źle założyli rurę od intercoolera i 50 km od domu spadła i ocierała o koło rozrządu powiem ci że miałem bardzo nieprzyjemny piątkowy wieczór. Niedawno bawiłem się sam Vagiem i kąty wtrysku też chyba mi źle ustawili.
ad6)ja płaciłem 1200 zł wraz z częściami (kupionymi przez serwis)
ad3)Bosch jest chyba dosyć dobry
ad5) jedynie taki z VAGiem i do tego udaj się do najlepszego serwisu w okolicy bo w rozrządzie nie ciężko jest coś spierniczyć mi np. źle założyli rurę od intercoolera i 50 km od domu spadła i ocierała o koło rozrządu powiem ci że miałem bardzo nieprzyjemny piątkowy wieczór. Niedawno bawiłem się sam Vagiem i kąty wtrysku też chyba mi źle ustawili.
ad6)ja płaciłem 1200 zł wraz z częściami (kupionymi przez serwis)
- Czarna1979
- Gadatliwa bestia

- Kontakt: