kable zapłonowe corrado
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
kable zapłonowe corrado
Czy ktoś może mi przesłać schemat montażu kabli zapłonowych do corrado 16v. Nornice tak mi pogryzły kable że nie wiem który jest pierwszy itd. Próbowałem metodą prób i błędów ale niestety silnik strzela i prycha ale nie odpala.
16V mit 100 kW (136 PS), 4 Zylinder und 2,0 Liter Hubraum (Motorkennbuchstabe 9A)
jezeli to jest tenm motorek to kolejność zapłonu wynosi 1-3-4-2 normalnie jak w silniku rzędowym odkręć swiece , coś w postaci patyczka włóz do 1 cylindra wtedy kiedy tłok 1 cylindra będzie w najwyższym górnym połorzeniu to zank e masz juz kolejność ustalona
czyli zapłon 1 cylindra automatycznie jest też 3 ustalony 4 i 2 to tylko formalnośc
jezeli to jest tenm motorek to kolejność zapłonu wynosi 1-3-4-2 normalnie jak w silniku rzędowym odkręć swiece , coś w postaci patyczka włóz do 1 cylindra wtedy kiedy tłok 1 cylindra będzie w najwyższym górnym połorzeniu to zank e masz juz kolejność ustalona
czyli zapłon 1 cylindra automatycznie jest też 3 ustalony 4 i 2 to tylko formalnośc
- sas_gti
- Mistrz KieroVWnicy

- Kontakt:
dziejo, trzeba by wiedzie c jeszcze w którąstrone kręci się palec 
w 8v w preciwną do ruchu wskazówek zegara, nie wiem jak w 16v
a tłok 1szego cylindra musi byc na górze ale w suwie sprężania , bo przeciez jest on w tej samej pozycji także w innej sytuacji.
Zeby sie upewnic ze tlok jest tam gdzie powonien mozna zajrzec do okienka kontrolnego i spojrzeć na znaki kontrolne na kole zamachowym (nie wiem czy w 16v wykonalne)
w 8v w preciwną do ruchu wskazówek zegara, nie wiem jak w 16v
a tłok 1szego cylindra musi byc na górze ale w suwie sprężania , bo przeciez jest on w tej samej pozycji także w innej sytuacji.
Zeby sie upewnic ze tlok jest tam gdzie powonien mozna zajrzec do okienka kontrolnego i spojrzeć na znaki kontrolne na kole zamachowym (nie wiem czy w 16v wykonalne)
Ostatnio zmieniony czw sty 24, 2008 19:45 przez sas_gti, łącznie zmieniany 1 raz.