Ile oleju i jaki ???
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
- Dystans6
- Gadatliwa bestia

- Kontakt:
Ile oleju i jaki ???
Mam Mk2 1.8 90km (66KW) oznaczenie silnika RP z 91 roku z przebiegiem juz teraz 210tyś i zamierzam wymienic olej jezdził na Castrolu GtX jakim olejem go zalac i ile go wchodzi mniej wiecej ???
Prawda jest taka, że każdy chwali to, co wypróbował. Ja np polecam Shellarozbojnik pisze:zalej go Lototosem półsyntetykiem bardzo dobry olej !
Od oleju koni ani niczego nikomu jeszcze nie przybyło, więc wg mnie zalewanie drogich olei do (nieraz) pełnoletnich aut to pomyłka, a jeśli jeszcze biorą olej , to już kompletnie.
Shell 15W40 jest na allegro za 55zł. Oczywiście, jeśli Dystans6 chce zalać semi-syntetykiem - nie widzę przeszkód (zresztą nic nie wspomniał, jaki miał zalany do tej pory).
- Leon_Wechtel
- Forum Master

- Kontakt:
do mk2 wchodzi chyba jeśli dobrze pamiętam 3,75l oleju ,kup 5 l ,będziesz mial na dolewki
Ja osobiście jeżdżę na Texaco Havoline 10W40 półsyntetyk i spokojnie sobie śmigam,polecam,kosztował mnie 100 zł za 5l
Ja osobiście jeżdżę na Texaco Havoline 10W40 półsyntetyk i spokojnie sobie śmigam,polecam,kosztował mnie 100 zł za 5l
:arrow:[url=http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=65307&postdays=0&postorder=asc&start=0][size=150]MÓJ MK2[/size][/url]