Gdzie jest sonda lambda...?
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
- adurweb
- Użytkownik

- Kontakt:
Gdzie jest sonda lambda...?
Witam.
Pytam posiadaczy Mk3 1.8 ABS albo znających się: Gdzie mamy sande lambde, w katalizatorze, czy w kolektorze dolotowym?
Z góry dzięki.
Pytam posiadaczy Mk3 1.8 ABS albo znających się: Gdzie mamy sande lambde, w katalizatorze, czy w kolektorze dolotowym?
Z góry dzięki.
- Adrian1980
- Gadatliwa bestia

- Kontakt:
Re: Gdzie jest sonda lambda...?
w kolektorze ale wydechowym... po co w dolotowym sondaadurweb pisze:Witam.
Z góry dzięki.
Czarny turboklekocik
adurweb, sondę masz wkręconą w kolektor mniej więcej na środku przegrody czołowej. Dostęp jest bardzo beznadziejny, u mnie mechanik musiał zespawać sobie nowe klucze żeby to odkręcić. A jeśli mimo tego będziesz miał problemy z dojściem gdzie jest sonda to idz po kablach, powinna iść taka gumowana wiązka z okolic kolektora.
Pozdrawiam
dzikgtc
dzikgtc
- guti
- Mistrz KieroVWnicy

- Kontakt:
ja nie mam ABS ale wiem jak to wyglada, od gory zobaczysz, od dołu rowniez ale podejrzewam ze nic nie zdzialasz bez zdejmowania przynajmniej kolektora ssacego, ja musialem zdjac ssacy , troszke stuningowalem kol wydechowy boschem kątówka i jakims cudem udało mi sie wykrecic oczywiscie zrywajac gwint. Idzie choleeernie ciezko ale dobry klucz , duzo pary w łapie i dasz rade.
Zycie jest za krótkie , zeby jezdzic DIESLEM!!