Nakladki na progi

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

Awatar użytkownika
guti
Mistrz KieroVWnicy
Mistrz KieroVWnicy
Kontakt:

Nakladki na progi

Post autor: guti » czw kwie 19, 2007 18:06

Jako ze moja bestia sie maluje , postanowilem sie poradzic szanownych kolezanek i kolegów w kilku sprawach. Otoz dojrzalem swoim uzbrojonym brazowym oczkiem , ze na na progach od gornej strony ( to jest ta czesc zaraz kolo uszczelek drzwi ) wychodzi ruda, poprosilem malarzy mojego zeby cos z tym zrobili,bo i tak beda konserwowac progi , powiedzieli mi ze moga zaciagnac mi barankiem tym co robia progi i bedzie ladnie wygladało, nie bardzo mi to odpowiada bo wiem ze baranek z czasem jak sie go nie pomaluje w kolor to wyblaknie i bedzie nieladnie wygladac. Wysunałem wiec propozycje , zeby pomalowali lakierem a wtedy bardzo sie obruszyli ze sie nie oplaca bo bedzie wygladało jak " zapylone" i beda sie nadal upierac z barankiem całe progi. Wiec wpadlem na inny pomysł. Widzialem na niektorych autkach ze maja taka jakby folie czarna , jakies cos samoprzylepna warstwe ktora ma za zadanie chronic i nie blaknie a jak blaknie to odrywam i naklejam nowa. Co o tym myslicie ? Ma ktos tak zrobione w autku ? Gdzie to mozna zanabyc ? zeby to było zrobione ze smakiem , bron Boze aluminiowe nakładki ktore daja 5 KM wiecej bo nie opanuje auta pozniej.
I teraz druga sprawa, malarze upiekszaja mi :
maske , błotniki przednie, progi , klape tylna , pas pod klapa ta nad zderzakiem ( zeby naklejeczka forumowa ladnie sie prezentowała) za całosc powiedzial mi ok 1 tys zł, tyle ze nie chcial mi robic jakis tam drobnych zaprawek na drzwiach po kamieniach i rysy po jakims skur... na tylnych drzwiach zrobionej gwozdziem do podkladu. Czy to jes normalne zachowanie , chodzi mi o ta odmowe malowania ? powiedzial ze predzej wezmie sie za caly element a zaprawek nie bedzie robic. Wiec bede musial sam sie bawic w malarza , doradzcie mi co z ta nakladka na progi ? Meczyc ich zeby mi zrobil w kolorze ? czy taak tylko zeby nie wylazila ruda i te naklejki przykleic ?
Ostatnio zmieniony czw kwie 19, 2007 18:18 przez guti, łącznie zmieniany 1 raz.

Zycie jest za krótkie , zeby jezdzic DIESLEM!!
Obrazek

zxcv2
Mały gagatek
Mały gagatek

Post autor: zxcv2 » czw kwie 19, 2007 19:05

taką folię znajdziesz na allegro, też widziałem naklejoną i nie wygląda to najgorzej - jak ktoś nie ma nakładek, a ma zniszczone progi folia idealna :p jak ktoś ma foto niech pokaze jak wyglada :>

A co do malarzy - to tak jak idziesz do sklepu: 5bułek, a sprzedawca odpowiada, że sprzeda tylko 2...... Poszukaj innego malarza, który zrobi wszystko. Płacisz - wymagaj :pub:

Awatar użytkownika
guti
Mistrz KieroVWnicy
Mistrz KieroVWnicy
Kontakt:

Post autor: guti » czw kwie 19, 2007 19:30

zxcv2, skoro tak mowisz to poszukam na allegro ,a tych malarzy to jeszcze pomecze troszeczke :D

Zycie jest za krótkie , zeby jezdzic DIESLEM!!
Obrazek

zxcv2
Mały gagatek
Mały gagatek

Post autor: zxcv2 » czw kwie 19, 2007 19:59

to chyba ta folia: http://moto.allegro.pl/item184950927_pr ... etry_.html

Awatar użytkownika
Leon_Wechtel
Forum Master
Forum Master
Kontakt:

Post autor: Leon_Wechtel » sob kwie 21, 2007 11:06

takowa jakgdyby okleine posiadam na swoim Golfie,jest SUPER,obstykałem kiedys progi i nic ! żadnego śladu babola !Niektóre Golfy seryjnie były wypuszczane z ta okleiną ale nie ma reguły co do wyposażenia ,oznaczeń czy wersji takich Golfów,chyba na zamówienie była albo zalezne od widzimisię inżynierów i przacowników Wolfsburga

:arrow:[url=http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=65307&postdays=0&postorder=asc&start=0][size=150]MÓJ MK2[/size][/url]

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”