Jak podłaczycz domykanie szyb do centrali??

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

Awatar użytkownika
krzaś
Użytkownik
Użytkownik
Kontakt:

Jak podłaczycz domykanie szyb do centrali??

Post autor: krzaś » sob kwie 14, 2007 21:08

Jak podłaczycz domykanie szyb i szyberdachu do centrali z której wychodzi - (minus)?? miałem stary alarm lecz nie miałem podpisów i tam sie domykało a teraz załozyłem nowy alarm z ta funkcja i nie wiem jak to podłaczyc.

Za pomoc bardzo dziekuje

Awatar użytkownika
Paweł Marek
V.I.P.
V.I.P.

Post autor: Paweł Marek » sob kwie 14, 2007 21:31

Kabel z alarmu od domykania musi podawać impuls trwający minimum 15 sekund. Za pomocą przerzutnika czyli odpowiednio podłączonego przekaźnika zamiieniasz go na plus i podpinasz pod kabel szary idący w wiązce od drzwi przednich prawych lub lewych jak ci wygodniej. Wpisz na dole w szukajkę goglowską hasło przerzutnik, powinieneś dostać schemacik, jak nie znajdziesz to poszukami rusunku i wkleję. To wszystko.

Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.

Awatar użytkownika
krzaś
Użytkownik
Użytkownik
Kontakt:

Post autor: krzaś » sob kwie 14, 2007 22:13

poprosze o ten schemat przezutnika :)

Awatar użytkownika
Paweł Marek
V.I.P.
V.I.P.

Post autor: Paweł Marek » sob kwie 14, 2007 22:42

Obrazek napisałem tam plus do sterowania CZ ale to to samo jak do domykania, i kabel szary ten sam

[ Dodano: Sob Kwi 14, 2007 10:45 pm ]
W typowym przekaźniku masz jeszcze styk 87a, nie pomyl się, ma zostać niepodłączony bo central i szyby zwariują

Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.

Awatar użytkownika
krzaś
Użytkownik
Użytkownik
Kontakt:

Post autor: krzaś » ndz kwie 15, 2007 11:27

Wielkie dzieki za schemat... czy mógłbyś mi podac "wykaz elementów" jakie zastosowac??

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”