[mk III] Wreszcie wymieniłem rozrząd -jest trochę lepiej

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

Awatar użytkownika
Unicron
Użytkownik
Użytkownik
Kontakt:

[mk III] Wreszcie wymieniłem rozrząd -jest trochę lepiej

Post autor: Unicron » czw mar 17, 2005 15:55

witam

Kiedyś pisałem kilka postów w sprawie drgań w moim autku, któe na kierownicy sie pojawiały i szarpania na niskich obrotach w czasie jazdy. Pojawiało się dużo głosów, iż to pewnie rozrząd (wcześniej go nie wymieniłem bo nie miałem $:-)
Dziś jestem już po wymianie rozrządu i muszę przyznać, że miałęm duużo szczęscia bo pasek już ząbki tracił bo napinacz się poluzował.

Co do drgań to trochę się zmniejszyły, a szerpanie znikło. Podłaczyli go pod kompa i wszystko było ok, sprawdzili kat wtryskiwaczy i też był ok, pod podwoziem wszytkie haki trzymające ydech też ok.

Sam nie wiem co to moze być, teraz po wymianie jazda jest już przyjemnijesza, ale nie ejst to co być powinno.

Pożyjemy, zobaczymy -może uda się mi dociec przyczyny mych zmartwień.

Pozdrawiam
Unicron

GG: 51 39 714
Unicron@go2.pl

Awatar użytkownika
Corvax
V.I.P.
V.I.P.
Kontakt:

Post autor: Corvax » czw mar 17, 2005 16:13

Ja z drganiami walczę od dłuższego czasu i już jest prawie dobrz - duzo poprawioło się po wymianie przedniej poduszki - pozostałe czekają na wymianę skrzyni biegów :)

Pozdor
Corvax | A4 1.8tQ BEX | MK7 Alltrack 1.8TSI CJSB

Awatar użytkownika
Unicron
Użytkownik
Użytkownik
Kontakt:

Post autor: Unicron » czw mar 17, 2005 16:50

ja poduche tą tylnią wymieniłem, a resztę mam dobre. Więc teraz sam jużnie wiem co, ale dojdę do tego choćby nie wiem co :grin:

Pozdrawiam
Unicron

GG: 51 39 714
Unicron@go2.pl

Awatar użytkownika
Alib
Red ARROW
Red ARROW
Kontakt:

Post autor: Alib » czw mar 17, 2005 17:49

U szwagra jest dokładnie to samo tak szarpie całym autkiem że mówić się nie da! tak jakby się jąkał samochód! dzisiaj był na wymianie poduszek i nic nie pomgło!!:( jutro jedzie podpiąć się do kompa i tez obejrzą mu rozrząd może był nieumiejęrnie wymieniony a było to 10 tyś temu! a samochód przyjechał z holandi!! zobaczymy jakie będą postępy!!

Alib RULES!! in Rzeszów!!! Pozdro600!!!

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”