Witam wszystkich
Podłączyłem się pod sojego Golfa VAGiem, gniazdo OBD1 (2 kostki).Problem tkwi w tym że mogę sprawdzić błędy i je skasować ale nie mogę sprawdzić parametrów aktualnych silnika: temperatury, obrotów i tp(Mis. Block)w każdym bloku wyskakuje błąd.Ten sam vag podpięty pod golfa z 93 r tez OBD1 pokazuje te parametry.
Pytanie moje brzmi czy pierwsze golfy miały komputer, który miał tą funkcje zablokowaną??
VAG odczytuje bledy ale nie moge sprawdzic innych opcji
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
-
Kosior
- Mały gagatek

- Kontakt:
VAG odczytuje bledy ale nie moge sprawdzic innych opcji
Ostatnio zmieniony śr kwie 11, 2007 19:59 przez Kosior, łącznie zmieniany 1 raz.
- Paweł Marek
- V.I.P.

Czytałem juz sporo postów na tym forum i czasem ludzie piszą że komunikacji brak. Albo że można tylko ABS diagnozować. Albo że zła wersja Vaga. A w programie WorkschopCD jest pokazanych aż 5 rodzajów komputerów do AAM i tylko 3 z ich mają łącza diagnostyczne, a w dwóch pin 29 który w innych służy do diagnozy jest podpięty do blokady zapłonu. To tylko takie wyczytane strzępki informacji ale może ktoś to rozwinie lub będzxe ci łatwiej net w tej kwestii przeszukiwać.
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.