Głośno podczas jazdy
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
- krzaś
- Użytkownik
- Kontakt:
odp.
Marko jezeli masz tłumiki które było trzeba łatać to lepiej je wymienić.
Ja mniałem sytuacjie taką że tłumiki i rury były wporądku a chuczył jak by tłumik sie urwał. Pojechałem na warsztat i okazało sie że tłumik rozleciał sie w srodku.
pozdrawiam.
Ja mniałem sytuacjie taką że tłumiki i rury były wporądku a chuczył jak by tłumik sie urwał. Pojechałem na warsztat i okazało sie że tłumik rozleciał sie w srodku.
pozdrawiam.
-
- Nowicjusz
albo po prostu masz lozyska do wymiany przednie lub tylne najlepej zrob tak rozpedz auto i wrzuc na luz jak bedzie dalej chuczec to stawiam na lozyska pozdrawiam
Ostatnio zmieniony śr kwie 11, 2007 13:27 przez stasiuadam, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Nowicjusz
Za huczenie w samochodzie odpowiadaja zwykle konajace lozyska, a w VW szczegolnie lozyska tylne. Koszt ich jest niewielki a sprawnosc ich powinien okreslic prawie kazdy mechanik znajacy sie na robocie. Jesli slychac juz przy prawie kazdej predkosci to jest juz koniec tych lozysk. Tlumik podnosi halas ale w inny sposob.
Pozdrawiam
Pozdrawiam
-
- Nowicjusz
jak nie wymieniales to wymien nie wiadomo kiedy poprzedni wlasciciej wymienial jesli wogole wymienial a jak juz slychac to tylko je, wymienisz to bedziesz mial juz spokoj na jakis czas. powinienes sobie poradzic nic nie ma tam skomplikowanego tylko jak bedziesz bral sie za wymiane to zwroc uwage na oslony przeglubow jesli beda w kiepskim stanie to odrazu wymien koszt nie duzy a robota ta sama. wysluzone lozyska wlasnie chucza szumia czy jak to tam zwa...