Jak pomalować zadrapanie
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Jak pomalować zadrapanie
Jak w temacie. Wczoraj w nocy jakiś gówniarz zarysował mi tylną klape najprawdopodobniej jakimś kluczem od zamka. Przez całą klape mam taką niezbyt głęboką ryse (do podkładu). Zastanawiam się czy da się to jakoś zatrzeć jakimś preparatem, czy trzeba oddać do lakiernika żeby pomalować całą klapę. Dodam że auto jest w czarnym kolorze
lakier , igła i do dziełajeanks5t pisze:Jak w temacie. Wczoraj w nocy jakiś gówniarz zarysował mi tylną klape najprawdopodobniej jakimś kluczem od zamka. Przez całą klape mam taką niezbyt głęboką ryse (do podkładu). Zastanawiam się czy da się to jakoś zatrzeć jakimś preparatem, czy trzeba oddać do lakiernika żeby pomalować całą klapę. Dodam że auto jest w czarnym kolorze
- Grzesiekk1982
- VWGolf.pl Killer

- Grzesiekk1982
- VWGolf.pl Killer

a jakieś 50 zł wziął za to i za polakierowanie pasa pod atrapką, przy czym kolor nie ejst metalizowany. Wygląda zupełnie spoko, trzeba pod kątem kombinować, żeby zobaczyć różnicędamcio151 pisze:a jaki to koszt ??
Kolor niemetalizowany.
Pozdrawiam.
[ Dodano: 10 Kwi 2007 19:47 ]
Jeśli to lakier pastelowy, jednowarstwowy, to można spróbować jak mówi damcio151 ale w większej liczbie operacji:
Odtłuścić
Zaszpachlować ryskę tak, aby szpachla nie wystawałą poza nią, przetrzeć/wyrównać papierkiem ścietnym 1000-1500 (wodnym).
Nałożyć nawet malutkim pędzelkiem (profesjonalny z dobrego sklepu papierniczego
Poczekać parę ciepłych dni, aż łądnie wyschnie i następnie trzeć papierkiem 1800-2000, również wodnym, aż do wyrównania powerzchni lakieru (więc jak na lakierze masz bezbarwny to nie musi się udać taka operacja...).
Jak się wyrówna, to pasta Tempo, szmatka i porządnie zapastować, można nawilżyć co chwilę wodą, bo pasta zasycha. Wtedy ładnie się spoleruje lakier, bo inaczej szmatka się będzie toczyć na zaschniętych "rolkach" z pasty
Próbuj, jak nie, to polakierujesz pół klapy za kilkadziesiąt zeta.
Pozdrawiam.