problem ze sprzęgłem.
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
problem ze sprzęgłem.
Witam, kupiłem niedawno golfika 1 81 rok ale wygląda jak 2 więc nie wiem co jest
;] może jakalś wersja przejsciowa. Silnik mam 1,6 PN no i mam takie pytanie, sprzęgło łapie na samej górze... dosłownie dotknę tylko pedał i juz wysprzęgla.. co moe być przyczyną?? Linke naciągnać czy popuścić?
- Fabian LDZ
- _

- Kontakt:
Golf jest z 81 roku -> doszedłem po numerach nadwozia. Buda jest taka sama jak własnie w MKII. A MKII podobno produkowali od 83 ... Zdjeć na razie nie mam jak zrobić bo auto w garażu stoi. W środku też ma wszystko tak jak w MKII poza tunelem środkowym.
A odnośnie linki to pedął jest płynny.. ale chodzi o to ze sprżegło łapie na samiutkiej górze... I nie wiem czy to moze tarcza sprzęgłowa już wypalona, czy linke trzeba popuścić/naciągnąć
A odnośnie linki to pedął jest płynny.. ale chodzi o to ze sprżegło łapie na samiutkiej górze... I nie wiem czy to moze tarcza sprzęgłowa już wypalona, czy linke trzeba popuścić/naciągnąć
...wiesz jakie to uczucie kiedy umiera w tobie pasja?
[img]http://maeko.idealan.pl/podpis22.png[/img]
[img]http://maeko.idealan.pl/podpis22.png[/img]
- Grzesiekk1982
- VWGolf.pl Killer

Może być też zużyte sprzęgło jak łapie na samej górze.
Looknij na papierową wklejkę w bagażniku i podaj z niej nr nadwozia. Podaj też nr nadwozia z papierów, to rozszyfrujemy.
Pozdrawiam.
maeko pisze:golfika 1 81 rok ale wygląda jak 2
Wszystkie znaki na niebie i ziemii wskazują, że to fucktycznie jakaś:maeko pisze:Silnik mam 1,6 PN
ale produkowana tylko u nas w kraju. Tj. pola numerowe jeszcze z MK1, a reszta auta z MK2maeko pisze:wersja przejsciowa
Pozdrawiam.
- Grzesiekk1982
- VWGolf.pl Killer

gdzieś w bagaźniku, na tylnej ściance, albo na podłodze pod szmatami. Looknij tu, jest foto: http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=46393maeko pisze:a gdzie ta naklejka sie znajduje
Jednak jak ktoś wytwarzał "przejściówkę" w garażu, to zapewne ją zdarł...
Pozdrawiam.
No więc tak:
- naklejki z tyłu nie mam
- numery budy: WVWZZZ17ZBW048363
- silnik oryginalnie był 1,3
obecnie jest 1.6 na gaźniku
Niżej podaje zdjęcia żeby można było coś określić. Pozdrawiam
Tak apropo-> do czego ten zbiorniczek?
-> właśnie ten tunel sie różni. Panel rozebrany bo robie poprawki 

-< ten wyciek spod gaxnika to jest na łączeniu gaxnik kolektor? jak myślicie? Dobrze domyślam się zę jest to gazior 2E2?
- naklejki z tyłu nie mam
- numery budy: WVWZZZ17ZBW048363
- silnik oryginalnie był 1,3
obecnie jest 1.6 na gaźniku
Niżej podaje zdjęcia żeby można było coś określić. Pozdrawiam
Tak apropo-> do czego ten zbiorniczek?
-> właśnie ten tunel sie różni. Panel rozebrany bo robie poprawki

-< ten wyciek spod gaxnika to jest na łączeniu gaxnik kolektor? jak myślicie? Dobrze domyślam się zę jest to gazior 2E2?- Grzesiekk1982
- VWGolf.pl Killer

"Model of the body: Golf I, Jetta I, Rabbit, Pickup"maeko pisze:WVWZZZ17ZBW048363
"Period of the release: 1982-84"
"Model year: 1981"
Wg numeru nadwozia, jest to ewidentnie Gilf MK1, z roku 81, z serii produkowanej od 81 do 84 (te z m.in. szeroką lampą).
Jeśli naklejki z tyłu nie masz, to ktoś ją ewidentnie usunął, ewentualnie mógłby być uderzony. Poszukaj dokłądnie po całej podłodze bagażnika, tak na wszelki wypadek.
Motor PN był dostępny w latach 86-91.
Teraz niech się odezwą znawcy MK2 w jakich latach przestali wkłądać trójkątne szybki, i zaczęłi montować kratki nawiewu w środkowej konsoli.
Sam możesz różne plastiki pozdejmować (części wnętrza, jakiekolwiek, które podejrzewasz że są oryginalne) i sprawdzić na nich rok produkcji, będzie wybity na drugiej stronie w kółku, z dokładnością do miesiąca.
Pozdrawoiam.
- Grzesiekk1982
- VWGolf.pl Killer

- Grzesiekk1982
- VWGolf.pl Killer

Grzesiekk1982 pisze:Prawodpodobnie tylny spryskiwacz. W Passku B2 np były też 2 oddzielne zbiorniki. W MK2 chyba już był jeden pod maską, ale to zdjęcie mnie już ogłupiło, niech napisze ten, kto ma starsze MK2 czy były 2 czy 1 seryjnie.
w MK2 sa dwa zbiorniczki z przodu na 4,6 litra plynu i z tylu na przeszlo litr plynu
maeko, wg mnie masz rasowe mk2