Po wymianie uszczelki głowicy cykaja popychacze
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Po wymianie uszczelki głowicy cykaja popychacze
wjw wymenilem usczeleke glowicy, zaworow , kolektora, simering itp nowy olej plyn chlodniczy.... mechanik mi powiedzial ze jeden popychacz hudruliczny sie zacina tez zostal wymieniony ale i tak troche cyka moze reszte tez wymienic co wy na to?
Ostatnio zmieniony sob kwie 07, 2007 18:01 przez arturo222, łącznie zmieniany 1 raz.
człowiek cieszy sie dwa razy jak kupi i jak sprzeda
- Grzesiekk1982
- VWGolf.pl Killer
Myślę, że się dotrze, ja jak robiłem kiedyś remot głowicy, to niesamowicie głośno cykało pierwsze sekundy po rozruchu, a popuchacze nie były nowe, tyklo włożone te same. Kwestia kilkuset km i powinno być ciszej.arturo222 pisze:popychacz hudruliczny sie zacina tez zostal wymieniony ale i tak troche cyka moze reszte tez wymienic co wy na to?
Ogólnie popychacze na zimnym silniku muszą stukać bo olej jest gęstszy. Na syntetyku będą ciche, na półsyntetyku czy mineralnym chwilę pocykają.
Pozdrawiam.
- Grzesiekk1982
- VWGolf.pl Killer
Matador, jakbyś się wsłuchał, to byś usłyszał. W dobrym silniku będzie ciszej, w średnim, czy kiepskim głośniej. Miałem Golfa z przebiegeim oryginalnym 90 tys km i w nim kilkanascie sekund po rozruchu też cykało. To normalny objaw i nie ma sesnu szukać sobie problemów. Najważniejse jedno- niedługo po uruchomieniu silnika mają ucichnąć. Jeśli dalej cykają to są do roboty (przy czym warto zrobić przy okazji uszczelniacze zaworów jak głowica będzie ściągnięta).
Pozdrawiam.
Pozdrawiam.