Akumulator się rozładował

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

Awatar użytkownika
grandi
Lord GTI
Lord GTI
Auto: Octavia
Silnik: AQY

Akumulator się rozładował

Post autor: grandi » czw kwie 05, 2007 23:24

Sprawa wygląda następująco

Gofra mam od trzech tygodni , więc przedwczoraj zabrałem się za czyszczenie styków w samym silników wyczyściłem :
-klemy
-kable i styki od rozrusznika
-czujniki

Przy okazji zamatowałem radio (tak jak byc powinno jak wrzucałem luz to mi całe latało) ale tam niechcący wyskoczyła mi wtyczka od antenny

Wyczyściłem strasznie saśniedziała żarówke ,migacza bocznego ( teraz ją wywalilem bo nadal była zaśnizała ale dzialal)

Przychodze po południu bo mówie przestawie gofra bo panowie latają i wlepiajaą mandaty za to że autka stoja na chodniku a tu klops akumulator siadł

Jak to mogła być przyczyna? wszystko popodłanczałem w silnku tak jak było czy to wina radia?

...wiesz co jest szykiem , jeździć klasykiem a nie plastikiem...

Temat o moim golfie viewtopic.php?f=87&t=519932" onclick="window.open(this.href);return false;

To_mas
Mistrz KieroVWnicy
Mistrz KieroVWnicy
Kontakt:

Post autor: To_mas » pt kwie 06, 2007 00:03

grandilodz pisze:czy to wina radia?
mozliwe ://
Moze jednak źle podłączyłóeś to radio :P hmm jak naładujesz aku to odłącz radio wogole i sprawdź czy Ci sie stanie to samo !!!!!! Tak najszybciej znajdziesz chyba usterke :)
No mozesz sie jeszcze bawić miernikami co pobiera prąd itd ...

Awatar użytkownika
ghoost
Ma gadane
Ma gadane

Post autor: ghoost » pt kwie 06, 2007 00:11

grandilodz pisze:wszystko popodłanczałem w silnku
radio do silnika podlaczyles :bajer:

a aku moze miales juz stary i jak dostal radyjko, to za duzo bylo juz na niego, sprawdz napiecie na aku ok 13-14V poinno byc, pzdr

just do it:)
moje cudo http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?p=971572&sid=850f22cf6962c38706d83579013f4a00#971572

Awatar użytkownika
grandi
Lord GTI
Lord GTI

Post autor: grandi » pt kwie 06, 2007 00:22

To_mas pisze:
grandilodz pisze:czy to wina radia?
mozliwe ://
Moze jednak źle podłączyłóeś to radio :P hmm jak naładujesz aku to odłącz radio wogole i sprawdź czy Ci sie stanie to samo !!!!!! Tak najszybciej znajdziesz chyba usterke :)
No mozesz sie jeszcze bawić miernikami co pobiera prąd itd ...

Tylko że jężeli chodzi o radio to wziąłem te zaczepy na suwnicy tylko zaczepiłem zeby nie wyskakiwało nic więcej nie robiłem

Temat o moim golfie viewtopic.php?f=87&t=519932" onclick="window.open(this.href);return false;

To_mas
Mistrz KieroVWnicy
Mistrz KieroVWnicy
Kontakt:

Post autor: To_mas » pt kwie 06, 2007 00:28

grandilodz pisze:Tylko że jężeli chodzi o radio to wziąłem te zaczepy na suwnicy tylko zaczepiłem zeby nie wyskakiwało nic więcej nie robiłem
ahaa
no to ja nie wiem :/ musiałeś cos pomieszać przeglądnij instalacje jeszcze raz :)

Awatar użytkownika
grandi
Lord GTI
Lord GTI

Post autor: grandi » pt kwie 06, 2007 19:39

Przyszedłem juz z naładowanym aku odpaliłem gofra i chciałem właczyć ale niestety nie zadzialalo wszystkie kable są podłaczone dobrze i jeszcze bezpiecznik od radia wywalil może się popsuło w środku ale na pewno to wina radia :ass:

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”