Witam. Po pierwsze witam wszystkich. Posiadam aktualnie 2 golfy mk2 - 1,6TD i 1,3 Gaźnik. Na codzień jeżdżę Calibra z LPG - nie jestem maniakiem szaleństwa. Golfy kupiłem by je odnowić i się nimi zaopiekować.
Problem z Golfem 1300 gaźnik. Gdy go kupiłem dymił lekko na niebiesko, po przejechaniu paru kilometrów zaczęła brzęczeć i migać kontrolka oleju. Dolałem i na chwile przeszło. Potem to samo więc zaś dolałem ale po paru kilometrach Golfik dawał taką ogromną białą chmurę dymu że na niebie takich nie ma! Postanowiłem go rozebrać. Uszczelka pod głowicą, MOIM okiem jest OK. Co może być jeszcze przyczyną i co z tym migającym olejem?
Kopci na bialo, miga kontrolka oleju
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Kopci na bialo, miga kontrolka oleju
Ostatnio zmieniony wt kwie 03, 2007 11:30 przez gsm-tychy, łącznie zmieniany 1 raz.
-
greg
jak masz zdjetą głowicę to:gsm-tychy pisze:Dolałem i na chwile przeszło. Potem to samo więc zaś dolałem ale po paru kilometrach Golfik dawał taką ogromną białą chmurę dymu że na niebie takich nie ma
1. pomiar gładzi cylindrów
2. wyrzuć pierścienie (olejowe pewnie szlag trafił) - wsadź nowe (koplet)
3. głowica do planowania i sprawdzenia szczelnosci, zawory sprawdzić, wymienic szlifowanie gniazd, wymiana uszczelniaczy
4. jak będizesz zwalał dół to moze by i tak panewki zmienic ?