Głośna praca silnika ??
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
-
- Nowicjusz
Głośna praca silnika ??
Witam wszystkich mój samochód to golf 3 1,6 silnik 75koni ABU z 93 roku, przejechane ma 150000tys km!
Mój problem to jest głośna praca tego silnika i na wolnych i na wysokich obrotach, z początku myślalem że pochodzi to od strony zaworów bo taki wydawał się odgłos więc wczoraj przy wymianie paska rozrządu i pompy wody wymieniłem hydropopychacze nio i niestety nic to nie dało silnik dalej chodzi głośno!! Dzisiaj jeden kumpel powiedział mi że te silniki tak chodzą głośno?? Czy to prawda?? Czy czeka mnie niedługo szlif wału ??
Dziękuje za pomoc i pozdrawiam
Mój problem to jest głośna praca tego silnika i na wolnych i na wysokich obrotach, z początku myślalem że pochodzi to od strony zaworów bo taki wydawał się odgłos więc wczoraj przy wymianie paska rozrządu i pompy wody wymieniłem hydropopychacze nio i niestety nic to nie dało silnik dalej chodzi głośno!! Dzisiaj jeden kumpel powiedział mi że te silniki tak chodzą głośno?? Czy to prawda?? Czy czeka mnie niedługo szlif wału ??
Re: Głośna praca silnika ??
jeżeli słyszysz takie cykanie to monowtryskMichalHadyk pisze:Witam wszystkich mój samochód to golf 3 1,6 silnik 75koni ABU z 93 roku, przejechane ma 150000tys km!
ja bynajmniej dałem sobie na luz
wiek robi swoje
u mnie w 1.8 adz silnik pracuej cicho tylko do 100km/h przy 110juz jest dosc glosno nie wiem czy to normalne a przy 120 znowu zaczyna sie wyciszac nie wiem czy to wina tlumikow bo sa chyba juz pustw w srodku ale wydaje mis ie ze ten dzwiek dochodzi ze strony silnika a nie z tylu czy wasze silniki 1.8 adz lub abs tez glosno chodza powyze 100km/h ??
- marek2907
- VWGolf.pl Killer
- Kontakt:
u mnie cisza i spokójfalla_x pisze:wasze silniki 1.8 adz lub abs tez glosno chodza powyze 100km/h ??
[url=http://www.forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=53320][img]http://i128.photobucket.com/albums/p180/marek2907/forum2.jpg[/img][/url]
:gora: KLIKNIJ :gora:
[size=200][b]wszystko na 1 stronie[/b][/size]
:gora: KLIKNIJ :gora:
[size=200][b]wszystko na 1 stronie[/b][/size]
- lluukkaasss
- Gadatliwa bestia
To nie wyciszenie, ale izolacja termiczna - ABU ma kolektor wydechowy od przodu więc nie potrzebuje takiej osłonyzajawka pisze:witam.
... Nie wiem jak u ciebie ale u mnie nie ma wyciszenia aluminiowego czy jakos tak miedzy silnikiem a kabina auta i w czasie jazdy powyzej 3 tys obrotów odgłos silnika daje sie we znaki.
[img]http://img143.imageshack.us/img143/508/mylubuskaer5.jpg[/img]