mały problem z pompą paliwa

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

sp1808
Mały gagatek
Mały gagatek

mały problem z pompą paliwa

Post autor: sp1808 » sob mar 31, 2007 19:27

cześc mam pytanko właśnie wymieniłem pompke paliwa i wszystko jest ok. ale mam problem ponieważ została mi taka miedziana uszczelka cienka która jest u góry pompy ,ale nie mogłem jej założyć przy nowej pompie. czy ona jest ważna i do czego służy? może ktoś wie to prosze oodpowiedz.

[ Dodano: 01 Kwi 2007 00:54 ]
a dokładnie to chodzi mi o taki pierścionek na którym był osadzona pompa i to mi zostało czy to wazny ten pierścionek ?bo sie martwie

Awatar użytkownika
Szosownik
Forum Master
Forum Master

Re: mały problem z pompą paliwa

Post autor: Szosownik » ndz kwie 01, 2007 14:19

sp1808 pisze:cześc mam pytanko właśnie wymieniłem pompke paliwa i wszystko jest ok. ale mam problem ponieważ została mi taka miedziana uszczelka cienka która jest u góry pompy ,ale nie mogłem jej założyć przy nowej pompie. czy ona jest ważna i do czego służy? może ktoś wie to prosze oodpowiedz.

[ Dodano: 01 Kwi 2007 00:54 ]
a dokładnie to chodzi mi o taki pierścionek na którym był osadzona pompa i to mi zostało czy to wazny ten pierścionek ?bo sie martwie
kolego w golfach nie ma niepotrzebnych elementów
każdy spełnia jakąś swoją role czy to śrubka czy to uszczelka itp
lepiej załóż i tyle i luzik

Awatar użytkownika
Paweł Marek
V.I.P.
V.I.P.

Post autor: Paweł Marek » ndz kwie 01, 2007 15:23

No powiedzmy że on fiksuje pompę w otworze na nią. Ale szczerze mówiąć gdybym miał ponownie rozbierać wszystko to bym to olał. Jest tam jeszcze taki oring który pompę w miarę trzyma żeby nie latała na boki, dekielek od kosza powinien to bez problemu na miejscu utrzymać.

[ Dodano: Nie Kwi 01, 2007 3:26 pm ]
Nie mogłeś czemu założyć? Za gruba pompa?

Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”