szkło refrektora
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
-
- Nowicjusz
szkło refrektora
Witam
mam stłuczony reflektor w moim golfie - reflektor valeo - na allegro znalazłem ogłoszenia z samymi szkłami - czy jest możliwe abym sobie wymienił same szkło? i jak to ewentualnie zrobić?
mam stłuczony reflektor w moim golfie - reflektor valeo - na allegro znalazłem ogłoszenia z samymi szkłami - czy jest możliwe abym sobie wymienił same szkło? i jak to ewentualnie zrobić?
Tak jest to możliwe. Musisz odczyscić dokładnie pozostałości po starym kloszu i kleju. Potem bierzesz sylikon przezroczysty smarujesz krawędź styku klosza z reflektorem mocno dociskasz i owijasz taśmą lub innym czymś co pozwoli na ładnie przyleganie klosza do reszty.DonAlberto pisze:czy jest możliwe abym sobie wymienił same szkło? i jak to ewentualnie zrobić?
- pszczyna
- VWGolf.pl Killer
- Kontakt:
Wooqasheck pisze:Tak jest to możliwe. Musisz odczyscić dokładnie pozostałości po starym kloszu i kleju. Potem bierzesz sylikon przezroczysty smarujesz krawędź styku klosza z reflektorem mocno dociskasz i owijasz taśmą lub innym czymś co pozwoli na ładnie przyleganie klosza do reszty.DonAlberto pisze:czy jest możliwe abym sobie wymienił same szkło? i jak to ewentualnie zrobić?
Na Allegro są chyba po 40zł/szt
-
- Nowicjusz
Nawet chodzi o łatwość wykonanej pracy i dojście do wszystkiego.damcio151 pisze:DonAlberto napisał/a:
Czy muszę wykręcać reflektor czy zrobię to na zamocowanym?
musisz wykręcić reflektor , odkleić szybkę najlepiej lampe wsadzić do gorącej wody, wtedy ładnie szkło odejdzie , oczyścić z kleju i przykleić nową szybkę na silikon
-
- Nowicjusz
a pewnie http://rapidshare.com/files/58176704/G4.rar.htmlpaula79 pisze:Mozna to gdzieś ściągnąć w necie?
- Mariusz Z.
- Nowicjusz
- italiano_83
- V.I.P.
- Auto: Alfa Romeo Giulietta 1.4 MA Turbobenzina
- Silnik: 1.4T
Ja robiłem coś podobnego, jak się regulacja wysokości świateł zepsuła w seicento moich rodziców i robiłem to dokładnie tak samo jak opisał już to wyżej kolega Damcio151A ja potrzebuję odkleić szkło ale tak żeby się nie uszkodziło. Jest całe, muszę wyczyścić lustro. Czy przeprowadził ktoś już taki zabieg?
musisz wykręcić reflektor , odkleić szybkę najlepiej lampe wsadzić do gorącej wody, wtedy ładnie szkło odejdzie , oczyścić z kleju i przykleić nową szybkę na silikon