Zarowki Blue Vision Philipsa.

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

Slawo80
Ma gadane
Ma gadane

Zarowki Blue Vision Philipsa.

Post autor: Slawo80 » pn mar 14, 2005 18:33

Co sadzicie o zarowach philipsa blue vision - oryginalnie zapakowane za 50zyli ?? jak to sie ma do oswietlenia drogi w roznych warunkach pogodowych - bo cena wydaje mi sie jak najbardziej oki - moge tak kupic i nie wiem co zrobic ;)

Pozdro:

Slawek.

Awatar użytkownika
Norbert
Użytkownik
Użytkownik
Kontakt:

Re: Zarowki Blue Vision Philipsa.

Post autor: Norbert » pn mar 14, 2005 18:45

Slawo80 pisze:Co sadzicie o zarowach philipsa blue vision - oryginalnie zapakowane za 50zyli ?? jak to sie ma do oswietlenia drogi w roznych warunkach pogodowych - bo cena wydaje mi sie jak najbardziej oki - moge tak kupic i nie wiem co zrobic ;)

Pozdro:

Slawek.
Cena wcale nie powala na kolana, poza tym podobno kiepsko świecą w deszczu ... Był o tym wątek niedawno - poszukaj.

Awatar użytkownika
Corvax
V.I.P.
V.I.P.
Kontakt:

Post autor: Corvax » pn mar 14, 2005 19:00

Ja tam wolę Hellę, z philipsa schodzi to niebieskie :)

Pozdor
Corvax | A4 1.8tQ BEX | MK7 Alltrack 1.8TSI CJSB

skuri
Użytkownik
Użytkownik

Post autor: skuri » pn mar 14, 2005 19:48

Zadne pseudokseny to bo wielki badziew.Juz lepiej zakupic+30 % jakiejs dobre firmy np.OSRAM lub HELLA

Awatar użytkownika
AEM
Użytkownik
Użytkownik
Kontakt:

Re: Zarowki Blue Vision Philipsa.

Post autor: AEM » pn mar 14, 2005 20:13

norekm pisze:poza tym podobno kiepsko świecą w deszczu ... Był o tym wątek niedawno - poszukaj.
też to słyszałem że na mokrej czarnej nawierzchni bardzo słabo świecą! Dlatego ja używam Philipsy Vision Plus 50% o białej barwie a jak do tych żarówek założysz jeszcze przekaźniki to się zdziwisz ile się poprawi oświetlenie!

Jak jadę to nie piję - za dużo się rozlewa!

Slawo80
Ma gadane
Ma gadane

Post autor: Slawo80 » pn mar 14, 2005 20:28

Dzieki za wszystkie informacje :pub: :pub: ;) rezygnuje z tych zarowek ;) A przekazniczki mam ;) to byla jedna z pierwszych rzeczy jakie zrobilem przy autku ;) Mozecie powiedziec w jakich cenach ksztaltuja np. te philipsy vision +50 lib helle ??

Pozdro:

Slawek.

Awatar użytkownika
AEM
Użytkownik
Użytkownik
Kontakt:

Post autor: AEM » pn mar 14, 2005 20:32

za philipsy płaciłem 50-60 zł za kpl. i gratuluję podejścia z przekaźnikami gdyż sporo użytkowników zostawia to na koniec myśląc że 100w to je to! :rotfl:

Jak jadę to nie piję - za dużo się rozlewa!

Awatar użytkownika
qra
V.I.P.
V.I.P.
Kontakt:

Post autor: qra » pn mar 14, 2005 21:00

Slawo80 pisze:Dzieki za wszystkie informacje :pub: :pub: ;) rezygnuje z tych zarowek ;) A przekazniczki mam ;) to byla jedna z pierwszych rzeczy jakie zrobilem przy autku ;) Mozecie powiedziec w jakich cenach ksztaltuja np. te philipsy vision +50 lib helle ??

Pozdro:

Slawek.
to zaluj. zarowki sa dobre, a nawet bardzo dobre. i to ze nazywaja sie blue vision nie znaczy ze na niebiesko swieca. mam w swoim mk2 postojowki i zarowki glowne, wlasnie philips blue vision, i swieca pieknie jasmym bialym maxymalnie widocznym swiatlem. i wcale nie widac ich kiepsko podczas deszczu, sniegu czy innych tam takich *#cenzura#*.

Slawo80
Ma gadane
Ma gadane

Post autor: Slawo80 » pn mar 14, 2005 22:57

AEM pisze:za philipsy płaciłem 50-60 zł za kpl. i gratuluję podejścia z przekaźnikami gdyż sporo użytkowników zostawia to na koniec myśląc że 100w to je to! :rotfl:

Wiesz jak by nie bylo jakies tam pojecie mam o tym ( marne bo marne ale jest ;)) A 100W bez przekazniczkow to nie na moje nerwy ( styki wlacznika cierpia) ;) no i na zarowkach masz ok 1,5v wiecej a to duzo ;)

Kurcze teraz juz nie wiem co zrobic :crazy: ale bardziej jestem sklonny uwierzyc komus kto ma niz komus kto slyszal za jest tak lub tak - oczywiscie nikogo nie chce obrazic i bardzo bardzo dziekuje za wszystkie informacje ;)

Jutro powiem co wymyslilem - przespie sie jeszcze z tym problemem ;)

Pozdro:

Slawek.

Awatar użytkownika
Corvax
V.I.P.
V.I.P.
Kontakt:

Post autor: Corvax » pn mar 14, 2005 23:04

Hella BlueLight dałem jakieś 35pln za H1 na allegro - doskonałe białe światło. Polecam

Pozdor

ku_bi
Forumowy spamer :)
Forumowy spamer :)
Kontakt:

Post autor: ku_bi » pn mar 14, 2005 23:30

Corvax pisze:Hella BlueLight dałem jakieś 35pln za H1 na allegro - doskonałe białe światło. Polecam
powiedz mi Corvax coś więcej o tych żrówkach, czy faktycznie daja mocniejsze światło :?:

Awatar użytkownika
orzel12
Użytkownik
Użytkownik
Kontakt:

Post autor: orzel12 » pn mar 14, 2005 23:35

a co sadzicie o philipsa GT150 czy ktos ich urzywa tez slyszalem ze niezle sa
a i mam pytanko dotyczace przekaznikow w mkIII sa juz zamatowane czy trzeba to samemu zrobic jesli samemu to moze ktos by mogl pomoc i wyjasnic jak to zrobic czy to trudne w ogole??

Awatar użytkownika
Corvax
V.I.P.
V.I.P.
Kontakt:

Post autor: Corvax » wt mar 15, 2005 00:33

ku_bi pisze:
Corvax pisze:Hella BlueLight dałem jakieś 35pln za H1 na allegro - doskonałe białe światło. Polecam
powiedz mi Corvax coś więcej o tych żrówkach, czy faktycznie daja mocniejsze światło :?:
Porównując jak postawie obok mojego Vento kobity z normalnymi żarówkami to jak xenon :).

Swiatło jest mocne i białe - nie niebieskie jak można sadzić po nazwie, wcześniej miałem Philipsy i Hella moim zdaniem jest lepsza. W philipsach bańka jest barwiona na niebiesko - taki bajer - jak je wyjmowałem po 2 miesiącach to niebieskiego juz nie było :/. Hella ma w swojej ofercie też inne zarówki z większym strumieniem światła ale BlueLight na razie mi wystarczają. Głupio tylko wygląda jak świecą postojówki - na zółto a H1 na biało :) Jakoś bardzie wierzę w technologie helli jesli chodzi o światła niż philipsa. Moim zdaniem warto.

Pozdor

Slawo80
Ma gadane
Ma gadane

Post autor: Slawo80 » śr mar 16, 2005 20:49

Jednak kupilem te zarowy. I faktycznie nie jest to niebieskie swiatlo, jest biale i dobrze swieca. W zasadzie dokladnie widac droge i poboczas tez nawet jak jest droga mokra. No podobno na niebiesko sa barwione podroby. W tych sa podobno szkla juz takiego koloru, koles mowil ze po roku wyjmowal bo w cinqusiu mial i dalej byly takiego koloru jak sa i nic z nich nie zlazilo i teraz bedzie wkladal do ibizy. Ogolnie widac ladnie.
Chociaz narazie to mialem na nich tylko jeden kurs ok 80 km.
Ale na razie sa na plus ;)
Dzieki za wszystkie posty i rady ;)

Pozdro:

Slawek.

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”